Panaszkodnak a muszlimok a brit zavargások miatt: nem érzik magukat biztonságban

2024. augusztus 02. 15:15

Szerdán este több városban zavargások törtek ki Angliában, miután hétfőn egy ruandai származású, de brit születésű fiú lemészárolt 3 kislányt egy Taylor Swift témájú táncfoglalkozáson.

2024. augusztus 02. 15:15
null

Nyitókép: BENJAMIN CREMEL / AFP

Szerdán este több városban zavargások törtek ki Angliában, miután hétfőn egy ruandai származású, de brit születésű fiú lemészárolt 3 kislányt egy Taylor Swift témájú táncfoglalkozáson. A harag több helyen a muszlim közösségek ellen irányult. Az internetes fórumokon elterjedt, hogy az elkövető menekült volt, amit a rendőrség cáfolt, de az is haragot váltott ki, hogy egyre több esetben követnek el bűncselekményeket bevándorló hátterű személyek. 

Hartlepoolban egy mecset előtt 150 ember tüntetett, amely során a zavargók összecsaptak a rendőrséggel is. 

A Guardian szerint a muszlim közösségek valamint a menekültek valójában azok, akik veszélyben érzik magukat. Muhammad Ali Ahmada a hartlepooli mecset egyik vezetője elmondta: aggasztó volt a szerdai demonstráció. 

 „Nyilvánvaló, hogy a muszlim közösség aggódik a saját biztonságáért, a családjaik és a mecset biztonságáért. Az ember ilyenkor a válla mögé néz, ami nem megnyugtató... Azt mondtam az édesanyámnak, aki 65 éves: »Ne menj ki néhány napig – hagyd, hogy a dolgok lenyugodjanak.« Igyekszünk a lehető legjobban szolgálni a közösséget – és Hartlepool lakóit -, és az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy ne érezzük magunkat biztonságban azon a helyen, amelyet szeretünk, és amelyről gondoskodunk” – mondta Ahmada. 

Shahid Babu Patel, annak a southporti mecsetnek a könyvelője, amelyet kedd este haragos tüntetők megtámadtak, „betegesnek” nevezte az eseményt.

Egy Southport környékén élő menedékkérő elmondta, hogy elborzasztotta a késes támadás.

Egy menedékkérő, aki Bibby Stockholm bárka fedélzetén tartózkodott, amelyet korábban migráció ellenes csoportok célba vettek, azt mondta, hogy az aldershot-i és chichesteri menekültszállásoknál tartott tüntetések után féltette a biztonságát. 

„A menekültkérők jó emberek és szomorúak vagyunk ezt a gyűlöletet és vádlást látva a southporti támadás után. Tudjuk, hogy vannak olyan emberek, akik iszlamofóbok és migráció-ellenesek. Ez nagyon megijeszt minket” – mondta egy menekült a Guardian riporterének. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Batman007
2024. augusztus 07. 16:54
Ham and eggs-el ill. Fullers ESB -vel kell támadni.
Dunhill67
2024. augusztus 02. 20:27
nem érzik magukat biztonságban?...akor jó,ne is érezzék
manifi
2024. augusztus 02. 18:21
A muszlimok már átlépték a vörös vonalat! Vissza kell őket toloncolni az őshazába. Allah, majd segít rajtuk! Európában ölnek, randalíroznak, templomokat gyújtanak fel, nem dolgoznak, több segélyt kapnak, mint az őslakósok. Hála a hülye UNIÓNAK!! A korrupt vezetőknek! Ők, a muszlimok azt sugallják, hogy ők a kiválasztottak. Képtelenek integrálódni. Gyilkolni Allah nevében? Vajon ismerik a koránt? Nem hinném, mert túl agresszívek, és primitívek. Távol tőlük! Távol kell őket tartani Európától, amíg még lehet! Lehet, hogy már késő! Ők azok, akik Európa vesztét okozzák. És mindez pár hülye politikus miatt. Hogyan jutottunk idáig?
orokkuruc-2
2024. augusztus 02. 18:12
Nimril 2024. augusztus 02. 17:15 Ki nem szarja le a panaszkodásukat? Azért minden nemzetnek van egy tűréshatára. .. ez is döbbenetes, NO-GOzónk Magyarországon: ://keleten.hu/belfold/kunhegyesi-ciganyok-tartjak-rettegesben-a-tisztesseges-embereket-a-kornyeken-a-rendorseg-nem-tesz-semmit/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!