Nagy-Britannia lángokban: már több mint 400 embert vettek őrizetbe a vérengzés után

2024. augusztus 06. 07:09

Továbbra sem csillapodnak az indulatok a szigetországban a ruandai származású fiú mészárlása után.

2024. augusztus 06. 07:09
'Enough Is Enough' Rally In Sunderland

Nyitókép: Drik/Getty Images

Az Egyesült Királyságban az elmúlt hat napban zajló zavargások során már több mint 400 embert vettek őrizetbe. A zavargások Anglia és Észak-Írország egyes területein történt összecsapások során robbantak ki, miután egy múlt heti tragikus késeléses támadás három gyermek életét követelte Southportban – írta meg a BBC.

Ahogy lapunk korábban megírta, egy ruandai származású, de az Egyesült Királyságban született 17 éves fiú egy hete megtámadott egy csoport kislányt, akik egy délutáni foglakozáson vettek részt a tengerparti Southportban. A 6-11 év közötti gyermekek számára tartott Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvény már a végéhez közeledett, mikor megjelent a késsel felfegyverzett támadó. A támadás során három kislány az életét vesztette, nyolc pedig megsebesült, közülük öten jelenleg is kritikus állapotban vannak.

Az eset alaposan felkorbácsolta az angol társadalomban a már amúgy is jelen lévő indulatokat a migráció kapcsán. Hétfő este az összegyűlt tömeg egy része a Plymouthban rendőrökre támadtak, amikor megpróbálták szétválasztani a rivális tüntetőket. Belfastban benzinbombákat dobtak a rendfenntartókra, közben Birmingham keleti részén is súlyos zavargások alakultak ki. Az incidensek következtében több tucat rendőr sérült meg, valamint számos üzlet, autó és lakóház rongálódott meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint a zavargások mögött olyan internetes pletykák állnak, amelyek szerint a gyilkosság gyanúsítottja egy muszlim menedékkérő volt, bár ezek az információk egyelőre nem bizonyítottak. A hétvégén a brit miniszterelnök a zavargásokat „szélsőjobboldali gengszterkedésnek” nevezte, ami a jelek szerint csak olaj volt a tűzre és tovább eszkalálta a folyamatokat.

Sir Keir Starmer munkáspárti miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy szigorítani fogják a törvényt az erőszakos cselekményekkel szemben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. augusztus 08. 11:41
"szigorítani fogják a törvényt az erőszakos cselekményekkel szemben" Ezek az életüket is feláldozzák egy-egy terrorakcióban, ezen mit szigorítanak még? Megkeresztelik halála után? Vagy disznó vérbe mártják? Évi néhány kislány a demokrácia oltárán... Azt mondják tanuljunk meg együtt élni vele.
Bezerédy
2024. augusztus 06. 15:43
Nagyon sajnálom az áldozat kislányokat,és családjukat,de most cinikus leszek: Hogy ízlik Trianon,tommyk?
survivor
2024. augusztus 06. 14:17
alexandrosz-2 megint barom vagy. Ha kiirtják az európaiakat, akik keresztények lévén egy tőről fakadnak velük, a beáramló mohamedánokkal, sárgákkal feketékkel sokkal rosszabbul járnának.... Ehhez nem kell diploma.
survivor
2024. augusztus 06. 14:14
Nem is értem: Még Nyugat-Európában IS a helyi etnikumok aránya 75-80%+ Ha azoknak csak az 1/10-e határozottan fellépne. "VIGILANTES" Polgárőrség...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!