Már Oroszország határain belül is folyik a harc – megindultak az ukránok Kurszk felé

2024. augusztus 07. 08:05

Az ukránok hallgatnak a támadás kapcsán.

2024. augusztus 07. 08:05
Pro Russian Rebels Fire Rockets On Ukrainian Positions

Nyitókép: Pierre Crom/Getty Images

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint kedden mintegy 300 ukrán katona, tankok és páncélozott járművek támogatásával határon átnyúló támadást indított a kurszki térségben – írta meg a The Guardian.

A harcok állítólag tíz kilométer mélyen is zajlottak Oroszország területén. A közösségi médiában megjelent beszámolók szerint két, tankokkal megrakott orosz pótkocsikra is csapást mértek. Az ukrán politikai vezetők és a védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálták a hírt, de a lapnak egy alacsonyabb rangú tisztviselő elismerte, hogy a támadás valóban megtörtént.

A harcok Nyikolajevo-Darjino és Olesznya határ menti falvak között, valamint Oroszországon belül egészen Szudzsa határáig folytak.

Az orosz katonák hazudnak a kurszki térségben kialakult helyzet ellenőrizhetőségéről. Oroszország nem ellenőrzi a határt

– mondta a lapnak Andrij Kovalenko, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács munkatársa

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ledon
2024. augusztus 07. 21:06
Azt kell, hogy mondjam, ez most igaz. Oroszok csúnyán benézték. Akkora pofon hogy a béketárgyalásig halatszik, nem lehet linkelni, de nézzétek meg az oroszok az igazság oldalán oldalát, ez az oldal se vádolható, hogy orosz ellenes lenne, ha már ők is... Akkor nagy a baj.
reakcio1969
2024. augusztus 07. 15:43 Szerkesztve
Olvasva a hozzászólásokat megdöbbentő látlelet hazánkról. Persze ez egy belterjes világ, aki itt írogat. Szóval még a nyelvezete, szóhasználata is tökéletesen azonos a 60 - as 70- es évek szocialista világának. Béketábor (békepárti) fasisztàk, imperialisták stb. Ez akkor sem volt igaz, de, hogy milyen mély gyökeret vert az látszik. Kíváncsi lennék az ilyen hozzàszólók életkorára., van tippem. Az amerikaellenesség is itt gyökerezik. Tanult dolog, mondhatni belénk verték. Ezt használja ki a magyar propaganda média ahelyett, hogy meghaládnánk. Gondolom senki nem gondolja, hogy OV kommunista. Pedig használja az akkor kialakított reflekszeket. Sajnos, és pont ez a történelmi büne.
Bitrex®
2024. augusztus 07. 13:29
A legtöbbje vitt magával fehér lepedőt, törülközőt, inget, pólót, és azt lengeti, mihelyst meglátja az első ruszki katonát.
Jose
2024. augusztus 07. 11:21
"tankokkal megrakott orosz pótkocsikra" Hány tank fér egy pótkocsira?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!