Kína űrversenybe kezd Elon Musk ellen

2024. augusztus 06. 08:40

Letaszítaná a trónról az ázsiai nagyhatalom az „űr urát”.

2024. augusztus 06. 08:40
null

Nyitókép: Illusztráció. Zhang Chenlin / XINHUA / Xinhua via AFP

A Reuters arról ír, hogy Kína próbálja letaszítani az amerikai üzletembert a virtuális trónról. Kiderült: egy kínai állami vállalat hétfőn fellőtte az első műholdjait, amivel az Elon Musk-féle Starlink internethálózattal fognak versenyezni.

Kínai kutatók az elmúlt két évben tanulmányozták a Starlink bevetését az ukrajnai háborúban,

 és többször figyelmeztettek a Kínára leselkedő kockázatokra, amennyiben az ország katonai konfliktusba kerülne az Egyesült Államokkal.

A kínai vállalat célja, hogy nem kevesebb, mint tizenötezer műholdat tegyen Föld körüli pályára 2030-ig.

Emlékeztetnek: a Musk vállalata, a SpaceX 5500 műholddal szolgál ki magánszemélyeket, vállalatokat és kormányzati szerveket. Mint tudjuk, Ukrajnában például a Starlink biztosítja az internetet. A lap hangsúlyozza: a Föld körüli pályák elfoglalásáért folyó küzdelem nem csupán technológiai, de 

katonai szempontból is kulcsfontosságú.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 06. 17:59
Lehetőség szerint minél több, ha nem minden téren jó ötlet leválni az Amerikai Egyesült Államokról.
RasPutin
2024. augusztus 06. 09:10
Novicsok-5 2024. augusztus 06. 09:01 Az "űr ura" felrobbanó rakétákkal. Kínaiak vagy Musk, nem is tudom melyik az aljasabb. A '80as években két űrhajóssal a tetejében robbant fel egy Szojuz a kilövőálláson. Az űrhajósok annak köszönhető az életüket hogy az oroszok lenyúlták a Mercury rakéták mentő szerkezetét. A '90es években a két orosz Hustonban járt és megköszönték az amiknak hogy élnek. Azok először azt sem tudták miről beszélnek.
RasPutin
2024. augusztus 06. 09:06
A kínai állam egy magáncég ellenében. Viccesek ezek a kínaiak. Aztán a kínai szar is visszaszáll a kilövés helyszínére vagy ahogy szokott becsapódik Afrikában valahol mint veszélyes hulladék Made in China.
Novicsok-5
2024. augusztus 06. 09:01
Az "űr ura" felrobbanó rakétákkal. Kínaiak vagy Musk, nem is tudom melyik az aljasabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!