Pattanásig feszült a helyzet Amerikában: fej fej mellett halad Trump és Harris

2024. október 25. 21:57

Kemény fordulatot hozott a legújabb felmérés.

2024. október 25. 21:57
Donald Trump és Kamala Harris

Nyitókép: KAMIL KRZACZYNSKI and Mandel NGAN / AFP

Rég volt már ennyire megosztott az amerikai társadalom. Ez a kijelentés egyáltalán nem közhelyszerű, ha megtekintjük a legfrissebb amerikai közvélemény-kutatás eredményét, amelyet a The New York Times közölt.

A Siena College országos felmérése szerint Kamala Harris és Donald Trump fej fej mellett halad, ugyanis a megkérdezettek 48 százaléka a demokrata elnökjelöltre szavazna,

viszont a republikánus elnökjelöltet is a megkérdezettek 48 százaléka támogatná a szavazatával.

Az amerikai lap arra is rámutatott, hogy a jelenlegi helyzet Trump számára kedvező, ugyanis október elején még Harris vezetett. Az akkor megkérdezettek 49 százaléka szimpatizált Joe Biden alelnökével, vele szemben Trump „pusztán” 46 százalékon állt. A The New York Times arra is felhívta a figyelmet, hogy igyekeztek reprezentatív felmérést végezni.

Szerdán a Mandiner arról is beszámolt, hogy a jelek szerint Taylor Swift támogatása nem segít annyit Kamala Harrisnak, mint amire korábban a demokraták számítottak.

Ezzel szemben Robert F. Kennedy Jr., valamint Elon Musk támogatása az elnökválasztás során előnyösebb helyzetbe juttathatja Trumpot.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. október 26. 00:21 Szerkesztve
A választási rendszer miatt nem az fog számítani, hogy kinek van 51%-a .... Hanem, hogy az olyan választási körzetekben, ahol sok elektort lehet megszerezni, ott ki nyer!! .... És ezek többnyire olyan helyek, ahol valami nagyon nagyi libsi város is van .. :-(( Pl. Pennsylvania, ahol a Philadephia nevű nyomortanya is van .... Ha ott esetleg Trump nyer, akkor jó esélyei lehetnek a végső győzelemre is .....
sexykitty-5000126
2024. október 26. 00:19
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­­x­­i­­ ­p­u­n­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Treeoflife
2024. október 26. 00:16
Amerikában is úgy működik a közvéleménykutatás mint nálunk? Vágyálmokat kerget? Egyszer valaki azt mondta, hogy nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni. Ezt éppen ideje lenne elmondani a tengeren túl is - esetleg preszmatyi továbbíthatja a hírt....
Nasi12
2024. október 26. 00:12
Fej fej mellett, de azért Trumpnak jobban kell vigyáznia a fejére. Különösen a fülére.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!