Megrázó: szinte nulla a túlélés esélye az ukrán fronton (VIDEÓ)

2024. június 04. 10:41

Már a nők sincsenek biztonságban a kényszersorozás miatt – derült ki a Tények riportjából.

2024. június 04. 10:41

Nyitókép illusztráció. Fotó: DANYLO ANTONIUK / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A háború miatt családok szakadnak szét, kisgyerekek maradnak árván, és már a nők sincsenek biztonságban a kényszersorozás miatt. A Tényeknek nyilatkozó ukrán menekültek – akik egyedül vagy családjaikkal érkeztek Magyarországra – megtörten számoltak be mindarról, ami a háború sújtotta országban történik. 

„Kiment a boltba kenyeret venni. Jött az autó, elfogták és rögtön elvitték” – idézte fel a csatornának nyilatkozó egyik menekült férfi, hogy miként vitték el a frontra harcolni egy ismerősét.

A kényszersorozás elől azok sem menekülhetnek, akik betegek vagy mozgássérültek, még akkor sem, ha erről orvosi papírjuk van

– hangzott el az összeállításban.

A csatornának nyilatkozó férfi azzal folytatta, hogy ismerőse „hiába mondta nekik (a sorozótiszteknek – szerk.), hogy nem mehet háborúzni, hiába akarta bemutatni a papírjait, még azt sem engedték neki, hogy felhívja a családtagjai, elhurcolták. Kapott egy kéthetes kiképzést, elvitték a frontra harcolni, egy héttel később meghalt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A riportban emlékeztettek, hogy a háború kitörése óta rengetegen menekültek el az országból, sokan a kényszersorozás elől,

a fronton ugyanis a túlélés esélye nagyon alacsony.

A Tények megszólaltatott egy kárpátaljai nőt is, aki szemtanúja volt annak, miként viszik el a hadköteles férfiakat.

„Sajnos szemtanúja voltam annak is, mikor egy férfit elszakítottak a párjától, és akarata ellenére toloncolták be az autóba. Innentől kezdve megszűnt minden kapcsolat, és a hölgy nem tudott semmit a párjáról” – idézte fel az egyik megrázó esetet.

Ezt is ajánljuk a témában

Még most is rettegnek a sorozás elől elmenekültek

A Tényeknek nyilatkozó ukrán menekültek 

átszöktek a határon, csak így tudták megakadályozni, hogy elvigyék őket. 

A legtöbbjük családja ugyanakkor Ukrajnában maradt, akikkel nagyon nehezen tudják tartani a kapcsolatot. A stábtól azt kérték, hogy ne mutassák az arcukat és a hangjukat is torzítsák el, mert még most is félnek, hogy valahogy hazaviszik őket.

Szijjártó: A vészféket az európai emberek június 9-én meghúzhatják

Brüsszelben azonban ennek ellenére tovább erőltetik a háború folytatását és el akarják nyomni a békepárti erőket.

„Brüsszel el akarja nyomni a békepárti erőket, és az utolsó akadályt is el akarják tüntetni a háború útjából azzal, hogy elhallgattatnák, illetve kizárnák Magyarországot a döntéshozatali folyamatokból” – szögezte le a Külgazdasági és Külügyminisztérium közlése szerint Szijjártó Péter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter külügyminiszter nemrég belga kollégája azon kijelentésére reagált, mely szerint tovább kéne léptetni a 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, így megfosztva hazánkat a szavazati jogától az EU tanácsában. 

A tárcavezető videóüzenetében kijelentette, „a vészféket az európai emberek június 9-én meghúzhatják. Azonban jól látszik, hogy a hátralévő néhány napban is mindent megpróbálnak Brüsszelben elkövetni azért, hogy elhallgattassák mindazokat, akik a béke mellett, akik a háború ellen beszélnek”.

„Ha egész Európa lángokban áll majd, a legkisebb gondunk is nagyobb lesz annál, hogy mi történik éppen a 7-es cikkes eljárásban. 

Magyarország a béke pártján áll, és semmilyen zsarolásnak nem enged”

 – szögezte le a külügyminiszter.

Ezt is ajánljuk a témában

A Tények riportját alább tekintheti meg:

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. június 05. 20:30
A kolykoket meg majd fellogatjak egy kampora a feszerben, amig tavol vannak..
szabadabb
2024. június 05. 03:26
legalább nem kell rehabilitálni őket, meg a nyugdíjak is megmaradnak rakétára... szerencsére sorozó tisztből van még elég! (bár kettőt agyonlőttek vadászpuskával az biztos :) szerencsére nemsokára a nők is mehetnek katonának... azokra is lőhetnek majd az Oroszok... és külön szerencse hogy a commandante ZSelé a végsőkig kitart és nem fontos neki a pénz :D csak az életmentés! De legalább nem adták olcsón :D :D :D magukat... A világ GDP -jének 40 % ment csak a levesbe.
Bájron
2024. június 04. 19:58
Tele a szád majom gecivel,barom!!!!!!!!! Fuldokolsz benne,barom!!!!!!
lajajakab11
2024. június 04. 17:38
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!