Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Megint Úzvölgyében jártak a románok, Orbán Viktor is eszükbe jutott

2024. június 13. 18:48

Már a megemlékezés előtt egy hordozható hangszórón bömböltették a román hazafias dalokat.

2024. június 13. 18:48
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Veres Nándor

Június 13-án megtartották Romániában az Úzvölgyébe szervezett felvonulást és megemlékezést. Az eseményen jelen voltak a csendőrök is, de sokkal kisebb létszámban, mint az elmúlt években. Az ünneplő tömeg is jóval kisebb volt, mint korábban, de így is viszonylag sokan megjelentek a felvonuláson.

A szervező, Mihai Tîrnoveanu az RMDSZ-t, Orbán Viktort és a magyar államot tette felelőssé a románokat ért „elnyomásért”, a temető „elmagyarosításáért”

számolt be az eseményről a Maszol.

A lap arról is beszámolt, hogy délután 16.30 körül már gyülekeztek a résztvevők az úzvölgyi katonatemetőben, akik többnyire személygépkocsikkal és kisbuszokkal érkeztek.

Bár még el sem kezdődött a megemlékezés, egy hordozható hangszórón már bömböltették a hazafias dalokat.

A szokásos sorakozót a temetőn kívül tartották meg, ezt követően együtt vonultak be a sírkertbe, hogy megemlékezzenek a román katonákra, akikkel kapcsolatban már a román történészek is elismerték, hogy nem ott vannak eltemetve.

Az ünnepség első hivatalos programja a román himnusz eléneklése volt.

Később a sírkertben felolvasták a szerintük a itt nyugvó román katonák neveit, majd az ortodox pópák szertartása következett.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. június 14. 18:43
Söpredék.
Meritokrata
2024. június 14. 10:02
A "győztesek" sohasem tudnak megbocsájtani a "legyőzötteknek"! Saját maguknak bizonygatják az "igazukat", mert tudják, hogy vastagon hunyók!!
grenki-2
2024. június 14. 09:31
Rohadjanak meg...aljas tolvaj patkány csürhe
Upuaut
2024. június 14. 07:17
A kurva anyjukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!