Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A Bizottság a háborútól a migránsokig mindenben kudarcot vallott, most újjászületik a jobboldal

2024. június 04. 17:32

Orbán Viktor interjút adott az Il Giornale olasz lapnak.

2024. június 04. 17:32
European Parliament election

Nyitókép: AFP

Meloni és Le Pen megegyezésével a jobboldali  újjászületett – jelentette ki a magyar miniszterelnök. Továbbá jelezte, hogy csatlakozni akarnak az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjához, bár tisztában van a társulást megosztó kérdésekkel. 

Az újságírói kérdésre, hogy mit vár a magyar kormányfő európai parlamenti választásoktól, azt felelte, hogy két dolgot: 

a demokrácia megerősödését és azt, hogy új jobboldali többségük legyen. 

Ez az Európai Bizottság kudarcot vallott a mezőgazdaság, a háború, a bevándorlás és a gazdaság terén, most távozniuk kell. A demokrácia megerősítése azt jelenti, hogy más Bizottságot kell választani, mint a mostani. Ugyanakkor szükség van a jobboldal újjáéledésére Európában, történelmi lehetőségünk van arra, hogy megváltoztassuk a többséget. 

A jobboldali pártoknak együtt kell működniük, két nő kezében vagyunk, akiknek meg kell állapodniuk.

Továbbá kifejtette, hogy a Fidesz számára több lehetőség is létezik a választások után. Csatlakozhat a már említett ECR-hez, de nyitva áll az ajtó Identitás és Demokrácia csoportba is. 

Illetve egy új nagy európai jobboldali csoportosulás létrehozása is a tervek között szerepel. 

Mindenesetre az elsődleges cél, hogy valami hasznosat tegyünk Európa számára.

A jogállamisági eljárás kapcsán Orbán Viktor kifejtette, hogy az EU zsarolási eszközöket használ: Olaszországgal szemben gazdasági és pénzügyi nyomásgyakorlást. Magyarország a gender- és bevándorláspolitikájával van bajuk. 

Ez egy politikai kérdés, semmi köze a jogállamiság tiszteletben tartásához. Mi ellenállunk, vannak stratégiáink a szuverenitásunk megvédésére. 

Olaszország esetében ez más, Olaszország nélkül nem létezhet Európai Unió. A brüsszeli föderalizmus elleni magyar küzdelem azonban példa lehet sok más európai nemzet számára.

A miniszterelnök visszautasította, hogy nem támogatják Ukrajnát. Elmondta, hogy a magyar az egyetlen uniós nemzet, amelynek állampolgárai életüket vesztik Ukrajnában. De válaszúthoz érkezett Európa: vagy elszigetelik a konfliktust és diplomáciai utat keresnek, vagy még mélyebben belemerülnek a háborúba. Majd folytatja, hogy 

az EU stratégiája taktikailag is kudarcot vallott,

nem veszik észre, hogy a tűzzel játszanak. Az egész Európai Unió ötlete egy békeprojektre született, a második világháború után Európa rájött, hogy egy újabb háborút nem élne túl. Fel kellene tenni a kérdést, hogy mi Európa stratégiai érdeke, és tűzszünetet kellene követelni. 

Az illegális migráció kapcsán leszögezi, hogy

az Európai Bizottság a bevándorlás terén is kudarcot vallott.

Magyarország álláspontja egyszerű, meg akarják őrizni az identitásukat és a stabil jóléti rendszerüket.

Ilaria Salis ügye kapcsán az olasz baloldal azzal vádolja Magyarországot, hogy nem tartja tiszteletben a fogoly jogait, az igazságszolgáltatás pedig nem független. Erre a kormányfő azt válaszolta, hogy

„mi magyarok szeretjük az olasz nőket.

Azt viszont nem szeretjük, ha egy külföldi azért jön Magyarországra, hogy magyar állampolgárokat verve bűncselekményt kövessen el” – fordította komolyra a szót.  Tavaly decemberben az Európai Unió kétéves vizsgálat után a magyar igazságszolgáltatási rendszert teljesen függetlennek ítélte.

Giorgia Meloniról elmondja, hogy évek óta ismeri és támogatja, mert van jelleme és egyedi személyiség. Ráadásul ő egy keresztény nő, aki szereti a hazáját, és erre van szükség. Majd azzal zárja az interjút, hogy kiemeli,

„A liberális óceánban csak egy konzervatív sziget van, és ez Magyarország. A szabadság szigete, ahol következmények nélkül lehet kritizálni a bevándorláspolitikát és a háborút. Ma Európában a szabadság veszélyben van a politikai korrektség miatt, és az európaiak következő generációját az a veszély fenyegeti, hogy már nem lesz szabad, harcolnunk kell értük.”

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:05
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­­k­e­­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. június 05. 08:50
Európa mételye a csüngőhasú…végre elveszik a szavazati jogát…😉
lauderstenonis-2
2024. június 05. 00:29
Nem véletlenül van két pártja a szélsőjobbnak. És az sem érthető, hogy 0rbán miért az atlantista ECR-hez akar közeledni, amikor semmiben sem ért velük egyet. A fidesz számára természetes választás a ruszkik által pénzelt ID lenne. Ott van a Salvini haverja és az osztrák FPÖ is.
lauderstenonis-2
2024. június 05. 00:25
Orbán kurvára el van tévedve. Az ECR finn tagpártja hallani sem akar 0rbánékról. Egészen pontosan ez a véleményük 0rbákékról: „A magyar Fidesz Ukrajnához és Ukrajna támogatásához való hozzáállása, Oroszország támogatása egyszerűen undorító.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!