Macron húzzon el Ukrajnába, ha harcolni akar

2024. május 30. 06:13

A magam részéről, amennyire csak lehetséges, igyekszem kivonni az elmém csapatait a háborús hisztériából.

2024. május 30. 06:13
null
Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet

Nyitókép: AFP/AYTAC UNAL

„Kínában a nyúl után a sárkány következett, New York meg idén is tele van patkányokkal. A baj nem új keletű, viszont a gyógyír évek óta késik, a városban becslések szerint mintegy hárommillió barna patkány szaladgál szabadon, ami egyre súlyosabb egészségügyi problémákat is felvet. Pestisjárvány ugyan nem dúl, de a leptospirózis már a kapukon belül van, a patkányok vizeletével való érintkezés által terjedő megbetegedések száma jelentős mértékben emelkedik. Olyannyira, hogy a város polgármestere elérkezettnek látta az időt a krízis kezelésére. Amire persze többféle lehetőség is kínálkozik, de a méreg kihelyezése aggályosnak tűnik, és egy másfajta lavinát indíthatna el, de egy százezres, jól képzett macskahadsereg rövid időn belüli felállítása sem tűnik kivitelezhetőnek.

Eric Adams ezért aztán bejelentette, hogy szeptemberben Nemzeti városi patkánycsúcs elnevezéssel konferenciát tartanak rágcsálóügyben, amelyre a helyi erőkön kívül meghívják Boston, New Orleans és Seattle legjobb szakembereit is, »hogy jobban megértsék a városi patkányokat és azt, hogy miként lehet kezelni a populációjukat«.

Kathleen Corradi, New York City rágcsálócsökkentési igazgatója, ismertebb nevén a patkánycár, üdvözölte az ötletet, és hozzátette, hogy a város büszke arra, hogy otthont adhat a rendezvénynek, mivel »annak ellenére, hogy legközelebbi városi társaink, megle­pően kevés kutatás van a városi patkányokról és kezelésükről«. Eric Adams pedig sajtóközleményében kiemelte, hogy »a legjobb módja az ellenségünk legyőzésének, ha megismerjük«. Mindketten gyönyörű, kifinomult, mondhatnánk érzékeny szóhasználattal éltek tehát, de úgy tűnik, mégsem voltak elég óvatosak. 

A radikális állatvédők ugyanis azzal a váddal illették a városvezetőt, hogy »gazemberré teszi a patkányokat« (bármit is jelentsen ez), és ugyanezzel a lendülettel felszólították, hogy »mutasson kedvességet és tiszteletet minden New York-i lakos iránt«. És ha már adódott a lehetőség, azt is közölték menten, hogy küldenek egy »empátiakészletet« a polgármesternek, amely tartalmaz egy »A patkányoknak jogaik vannak« feliratú bögrét és egy lépésről lépésre útika­lauzt az együttérzéshez. Na szóval az van, hogy jól kivehetően végképp megtébolyodtak a srácok.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 31. 12:52
MAKRONY EGY BUZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pipa89
2024. május 30. 13:50
Szívemből szóltál!
reepcze
2024. május 30. 11:54
Hegyi Zoltán rulez! 10/10, mint mindig.
google-2
2024. május 30. 10:57
Nemcsak Macron, az összes háborús uszító a saját, vagy a gyereke bőrét vigye vásárra. Ne a más gyerekeit küldje meghalni, jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!