Befellegzett a teknőstanknak? – furcsa technikával rukkoltak elő az oroszok (VIDEÓ)

2024. április 25. 18:28

Már a második „teknőstankot” is kilőtték az ukránok, így valószínű, hogy a koncepció még fejlesztésre szorul.

2024. április 25. 18:28

Nyitókép: Képernyőfotó

Az elmúlt hetekben megjelent néhány fotó orosz harckocsiról, melyekre hatalmas, kisebb ház méretű fémketreceket szereltek a kezelőik. Ezek a ketrecek az ukrán drónok és páncéltörő rakéták elleni védelmet hivatottak biztosítani, mivel a harckocsik páncélzata és a külső burok között jelentős hézag van – számolt be a Portfolio

Az oroszok emellett elektronikus harcászati zavaróberendezéseket is elhelyeztek néhány ketrec alatt, hogy megnehezítsék a drónok működését. 

Ez a megoldás kifejezetten elterjedt a Krasznohorivka-Marinka térségében, ahol az ukránok „teknőstanknak” nevezték az ilyen felszerelésű orosz harckocsikat.

A rendszer hatékonyságáról eltérő információkat lehet hallani, de mivel már a második „teknőstankot” is kilőtték az ukránok a szektorban, valószínű, hogy a koncepció még fejlesztésre szorul. A megoldás ugyanakkor nem teljesen abszurd, hiszen hatékony lehet az ellenük ledobott aknagránátok ellen. Azonban a páncéltörő robbanófejjel felszerelt FPV-drónok, páncéltörő rakéták és tüzérségi lövedékek ellen már kevésbé hatékony. A kiegészítő páncélzatnak jelentős többlettömege van, ami csökkenti a harckocsi mobilitását és a torony, harckocsiágyú forgásszögét is korlátozza.

Az oroszok gyakran hivatkoznak arra, hogy korábban a toronyra szerelt „tyúkketrecet” is kigúnyolta a világ, mégis megjelentek az izraeli Merkavák tetején. Ezért nem zárható ki, hogy a teknőstank is hasonló „sikerre” számíthat a jövőben.

Itt tekintheti meg az említett teknőstankot:

 

 

 

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Tamás22
2024. április 26. 08:04
Ezen csak addig röhög a világ, amíg nyugaton ugyanezt meg nem csinálják csilliárd pénzből. Utána már teljesen elfogadott lesz :)
Kovács Ubul
2024. április 25. 22:53
Csak előszedték a csúcstechnikát a raktárkisöprés után. (Faltörő kos is lesz?)
lofejazagyban-2
2024. április 25. 21:35 Szerkesztve
https://www.youtube.com/watch?v=Xv9HxqDDrD8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!