Trump lesöpörte Nikki Haleyt az elnökválasztási versenyben, itt vannak a reakciók!

2024. március 07. 06:38

Biden szerint a republikánus politikus támogatóinak „van helye a kampányában”.

2024. március 07. 06:38
null

Nyitókép: Trump és Haley még a Trump elnökség idején/Olivier Douliery / AFP

***

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Nikki Haley hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi elnökjelölti kampányát, miután az úgynevezett szuperkedden is csúnyán vereséget szenvedett Donald Trump korábbi elnöktől.

Ezt is ajánljuk a témában

A BBC cikke szerint Mitch McConnell republikánus szenátusi kisebbségi vezető – aki még nem támogatott jelöltet – Haley bejelentése után gyorsan bejelentette, hogy támogatja Trumpot. Kettejüknek a múltban több vitájuk is volt, de McConnell szerint „teljesen egyértelmű”, hogy Trump kiérdemelte a párt támogatását. Korábban többen is bírálták Haleyt, amiért nem támogatta Trumpot, köztük Penny Nance, a konzervatív Concerned Women for America csoport vezetője, aki azzal érvelt, hogy Trump a legjobb esély a demokraták legyőzésére.

Ha Haley nem áll mellé, akkor az indítékai egyértelműek, és a konzervatívok soha nem fognak megbocsátani” 

– fogalmazott a politikus. Ronna McDaniel, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke eközben elismerően nyilatkozott Haleyről a „keményen megvívott kampányért”.  

Biden Haley szavazóira is hajt

A lap szerint közben Biden a bejelentés után gyorsan megpróbálta megnyerni a volt dél-karolinai kormányzó támogatóit:

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki induljon az elnökválasztáson 

– ez különösen igaz a mai republikánus pártban, ahol olyan kevesen merik kimondani az igazságot Donald Trumpról, aki világossá tette, hogy nem akarja Nikki Haley támogatóit. Szeretném világossá tenni: van helyük a kampányomban” – nyilatkozta Biden.

Hailey „magánemberként” tervezi a további életét

Mitch Landrieu, az elnök újraválasztási kampányának országos társelnöke a CNN-nek elmondta, hogy Biden szerdán személyesen kereste fel Haleyt. „Sok olyan dolog van, amit a Nikki Haleyre szavazó emberek osztanak Joe Bidennel” – nyilatkozott a politikus. A portál szerint Haley még nem beszélt arról, hogy mik a tervei az előválasztási verseny után, ugyanakkor szerdai beszéde során utalt rá, hogy „magánemberként” tervezi a további életét. 

Bár már nem vagyok jelölt, ki fogok állni azokért a dolgokért, amelyekben hiszek” 

– mondta. Hailey kampánya utolsó heteiben egyre erőteljesebb támadásokat intézett Trump ellen, célba vette a korát és a szellemi képességeit, és bírálta, amiért „cimborál” olyan diktátorokkal, mint az orosz Vlagyimir Putyin és az észak-koreai Kim Dzsongun.

***

Kapcsolódó vélemény

Megyeri Dávid

Magyar Nemzet

Idézőjel

Már az tragikomikus, hogy egy ilyen ember az Egyesült Államok elnöke lehet. Az meg még bámulatosabb, hogy ismét elnököt akarnak csinálni belőle.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. március 07. 08:35
"Biden Haley szavazóira is hajt" Ez jó :o) Minden ami rossz a trump-ban, az megvan bidenben, csak még rosszabb. Össze kell fogni trump mellett, mert az egész woke mozgatott állami gépezet fenekedik trump ellen. Lesz csalás, halott szavaztatás, levélszavazat eltűnés, szerver lefagyás... láttuk.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 07. 07:32
Haley a legnagyobb fanatikus cionista féreg és háborús uszító. Remélem nem ő lesz az alelnök!
Galerida
2024. március 07. 07:03
Csak nehogy korán örüljön Trump! Biden támogatói már elkezdték felnyitogatni az urnákat és koporsókat.....
hegyivadász
2024. március 07. 06:56 Szerkesztve
Ha Haley nem fogja támogatni Trumpot azzal azt bizonyítja, hogy csak annyira republikánus, mint amennyire Márki-Zay igazikonzervativ, vagy Kálmán Olga függetlenobjektív. A szavazók reméljük Amerikában is átlátnak a szitán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!