Neves amerikai lap: a világnak szüksége lesz Trump és Orbán szövetségére 2025-ben és azt követően is

2024. március 06. 06:54

A két politikus hasonlóképpen viszonyul a családi értékekhez, a vallásszabadsághoz, a szociálpolitikához és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának kérdéséhez.

2024. március 06. 06:54
President Donald Trump Welcomes Hungarian Prime Minister Viktor Orban To The White House

Mark Wilson/Getty Images

***

Megerősítést nyert a korábbi értesülés, miszerint Donald Trump volt amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezen a héten találkozni fognak Floridában. A Washington Times szerint a két erős vezető találkozása szimbolikus jelentőséggel is bírhat, ugyanis a kettejük vezetői szövetsége a világ színpadján képes lenne megállítani a woke ideológia előretörését.

A lap szerint jelenleg a világpolitika színterén csupán Donald Trump és Orbán Viktor karaktere emelkedik ki a mezőnyből. Ebből adódóan mind a csodálók, mind pedig a kritikusok figyelmét is felkeltik. Bár a világ különböző sarkaiból származnak, a két vezető között akár a kormányzás terén, akár a politikájukban vagy akár a nemzetükre gyakorolt hatás terén sok hasonlóságot lehet felfedezni.

Mindketten ragaszkodnak a konzervatív értékekhez, különösen olyan kérdésekben, mint

 a hagyományos család és a vallásszabadság védelme, a progresszív szociálpolitikával szembeni ellenállás és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának elutasítása.

További hasonlóság, hogy mind  Trump, mind pedig Orbán kihasználta a hagyományos politikával szembeni széles körű elégedetlenséget, és az egyszerű emberek bajnokaiként tudtak fellépni, az elittel szemben. Az elitek által erőltetett woke ideológiával szemben is hasonlóképpen vették fel a harcot.

Kívülállóként mindketten egy korrupt establishment ellen harcolnak, ez pedig mélyen rezonál a lakosság azon szegmenseivel, akik joggal érezhetik elhanyagolva magukat.

Trump „Amerika az első” szlogenje magában foglalja azt az egyoldalú külpolitikai megközelítését, amelyet a protekcionista kereskedelmi intézkedések és a többoldalú megállapodásokkal szembeni szkepticizmus jellemez. Orbán Viktor eközben egy hasonló szlogent hirdetett, amely a magyar kultúra és értékek megőrzését hangsúlyozza a külső fenyegetésekkel szemben, különösen a bevándorlás és a globalizáció kapcsán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­n­y­­­o­­k­­ ­v­á­­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
auditorium
2024. március 06. 14:10 Szerkesztve
Figyelem a mai külföldi TV-hiradókat az amerikai előválasztásokkal kapcsolatban. A legjobb a 3 SAT osztrák TV-hiradó cime volt: "Gewinner Trump und Biden." Akárcsak a szárnyaskapu. A többi balos TV-hiradó nyögvenyelősen azért nem hallgathatták el Trump preferálását és Nicky visszalépését. De novemberig még sok viz folyhat le a Mississippin.
lazio154-2
2024. március 06. 11:14
Basszátok meg, milyen kép ez már megint! Nincs olyan ahol állnak? Konzervativ emberek állva, szemváltással fognak kezet. Így amelyik kezdeményezte ezt a pacsit-nem konzervativ!
elégia
2024. március 06. 09:48
Normálisan gondolkodó emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!