Döbbenet! Nem kérnek személyit sem a migránsoktól az amerikai repülőgépeken

2024. január 20. 16:19

Még azt is eldönthetik, hogy engedélyt adnak-e a hatóságoknak arra, hogy lefényképezzék őket.

2024. január 20. 16:19

Az amerikai utasok felháborodtak az amerikai repülőtereken megjelenő táblák miatt, amelyek szerint a migránsokat a megfelelő személyi igazolványok bemutatása nélkül is felengedik a járatokra – számolt be a New York Post. A belföldre utazó amerikai állampolgároknak érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatniuk a repülőgépre való felszálláshoz, de egyes repülőtereken elhelyezett táblák szerint 

egyes újonnan érkezett migránsokra más szabályok vonatkoznak.

A táblák azt állítják, hogy a Közlekedésbiztonsági Hivatal a Vám- és Határvédelemmel együttműködve „érvényesíti a felnőtt, nem amerikai állampolgárságú utazási okmányokat, ha az utazó egyébként nem rendelkezik elfogadható személyazonossági igazolvánnyal”. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy azok a migránsok, akik az úgynevezett CBP One alkalmazás segítségével léptek be az országba – havonta mintegy 45 000 ember –, használhatják azt úti okmányként, és még azt is eldönthetik, hogy engedélyt adnak-e a hatóságoknak arra, hogy lefényképezzék őket.

Fotó: AFP / NURPHOTO / John Lamparski

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. január 20. 20:07
Na ugye, hogy léteznek UFO-k, azonosítatlan repülő objektumok!
Nasi12
2024. január 20. 18:47
Amerikai álom
Dunhill67
2024. január 20. 17:43
hiába is kérnének
stormy
2024. január 20. 17:28
az usában nicns személyi. jogosítvány van meg tb szám. ezek közül zöldkártya nélkül kb egyik selehet nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!