Meloni kiállt Orbán mellett: Az Európai Bizottság szigorúbb Magyarországgal, mint más tagállammal

2023. december 14. 21:21

Az olasz miniszterelnök úgy véli, Orbán Viktor állásfoglalását Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatban befolyásolja az Európai Bizottság szigorúsága Magyarországgal szemben.

2023. december 14. 21:21
null

Giorgia Meloni az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójáról tartott felszólalásában a római képviselőházban beszélt arról, hogy jól ismeri Orbán Viktor nézeteit. Az olasz miniszterelnököt egy ellenzéki politikus szólította fel arra, hogy válasszon Európa és Orbán Viktor között, mivel nem lehet egyszerre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor barátja is. Meloni erre azt mondta, hogy bár a magyar álláspontok nem egyeznek az általa képviseltekkel Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban, azonban

szerinte a magyar kormányfő nézeteihez az Európai Bizottság merevsége és szigorúsága vezetett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Arról is beszélt, hogy Róma Kijev oldalán áll, de a megoldást nem kizárólag Ukrajna anyagi támogatása jelenti. Szavai szerint a háború következményeivel is számolni kell, mivel a konfliktus az európai közvéleményt már eddig is terhelte.

Európa nem három tagból áll, hanem huszonhétből, és mindenkivel tartani kell a kapcsolatot: én Németországgal, Franciaországgal, de Magyarországgal is beszélek”

– tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Odd ANDERSEN / AFP

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
b-real
2024. február 13. 16:12
Öröm nézni, ahogy vergődtök. :D Amit épp Rogán a központból ír. Egyszer áruló, máskor "kiáll". :D Nagy koppanás lesz, fideszes csicskák. :D
Zolotarjov
2023. december 15. 10:48
Be van csicskulva..:) https://privatbankar.hu/cikkek/makro/orban-viktor-olasz-baratja-18-honapra-taborba-zarja-a-migransokat.html
Phm045
2023. december 15. 08:03
Ebben a talján kurvában már senki sem bízik. Viktor már végképp nem.
Lajoss
2023. december 15. 07:24
A magyar pártállam az Únió szégyene! 🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!