Ukrán lap: Hogy tudja Ukrajna megszüntetni az Orbán-kormány jelentette fenyegetést?

2023. november 16. 09:31

Szinte csak azt tartják megoldásnak, ha Kijev kompromisszumot köt Magyarországgal.

2023. november 16. 09:31

Magyarország rájött, hogy a sok lehetőség megnyílt előtte. Budapesten igyekeznek fenntartani a kárpátaljai magyarság elszigetelt helyzetét az ukrán államon belül, és pénzt kapni a magyarországi jogállamiság problémái miatt befagyasztott uniós forrásokból – írja a zn.ua.

A lap szerint Magyarország mindent megtesz azért, hogy lassítsa az Oroszország elleni újabb szankciók elfogadását.

Az Orbán-kormány különösen vehemensen lép fel, amikor az orosz atomenergia-iparral szembeni korlátozó intézkedésekről van szó. És miközben Ukrajna európai uniós pályáján akadályokat gördít a magyar kisebbség jogainak bővítését követelve, Budapesten egyidejűleg „tűzszünet” és béketárgyalások szükségességéről beszélnek Kijev és Moszkva között.

De mit lehet tenni a magyar vezetéssel szemben?

A cikk többek között erre a kérdésre kereste a választ. A lap végül arra a következtetésre jutott, hogy engedni kellene a magyar kisebbségek jogait illetően.

Kijevnek kompromisszumot kell kötnie.

Természetesen a józan ész, a nemzetközi jog és a nemzeti érdekek védelmének keretein belül. A lap azt is leszögezte, hogy már eleve az Európai Bizottság is azt javasolta, hogy az Ukrajna EU-csatlakozásáról szóló tárgyalásokat csak akkor kezdjék meg, ha Kijev több feltételt is teljesít.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 16. 20:17
Ha engednének is az nem lenne tartós.
Shanya
2023. november 16. 18:48
"Hogy tudja Ukrajna megszüntetni az Orbán-kormány jelentette fenyegetést?" - Hát komolyan mondom ezek már ennyire tartanak attól, hogy elapad a nyugati cumisüveg ha ilyen cikkeket írnak? Nagyon a legalja. De szerintem nincs nagyobb fenyegetés Ukrajnára mint maga Zselé helytartó és bandája.
khomeini
2023. november 16. 16:27
mi az, hogy a magyar kisebbség jogainak bővítését követelve? csak azt kérjük visszaadni, amit korábban már megadtatok és azóta elvettetek.
alexandrosz-2
2023. november 16. 15:32
Valóban nem való a kukán kívül sehová hoholia. De ettől még megszavazza a vétótlan köpcös geci, ahogy megszavazott eddig is minden szart: - webert, ursula von der pfizert, borellt, 7 éves költségvetést, COVID hitelt, hoholok pénzelését, üzemanyaggal ellátását, gyógykezelését, 11 szankciós csomagot, pártucatnyi szankcióhosszabbítást. A köpcös cigány geci egy magzsarolt sunyi csicska. Nem azt kell figyelni, amit hazudozik, hanem azt, amit csinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!