A nyugati külügyminiszter nem bánja, hogy Magyarország kizárását követelte az Európa Unióból

2023. november 20. 10:58

A 74 évesen búcsúzó Jean Asselborn egyáltalán nem bánja, hogy Luxemburg külügyminisztereként többször is élesen kritizálta a magyar kormányt, és azt remélte, hogy Magyarországot kizárják az EU-ból, vagy minimum nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

2023. november 20. 10:58
null

Egyáltalán nem bánta meg Jean Asselborn, hogy 2016-ban nyilvánosan is Magyarország kizárását szorgalmazta az Európai Unióból – ezt maga a búcsúzó luxemburgi külügyminiszter árulta el a Der Spiegelnek adott interjújában. A 74 éves politikus távozása után egyébként Szijjártó Péter lett az Európai Unió leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere. Asselborn azt mondta magyar kollégájáról, hogy

semmiben nem értettek egyet, de normálisan kommunikáltak egymással.

A luxemburgi tárcavezető számtalan alkalommal kritizálta a magyar kormányt. Mondta azt is, hogy nem akar az EU-hoz tartozni, az afgán menekültek befogadására szólított fel, reménykedett, hogy Magyarország nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat, sőt, azt is állította, hogy Orbán Viktor nem való Európába.

Ezt is ajánljuk a témában

Asselborn reméli, hogy Magyarország nem kapja meg a helyreállítási terv 7,2 milliárd euróját

A luxemburgi külügyminiszter szerint Orbán Viktor „homoszexuálisokat megbélyegző kampánya” veszélyezteti az EU alapjait.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/John Thys

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik