Már Nyugat-Németországban is 15 százalékra mérik az AfD-t

2023. október 06. 19:20

Tovább erősödhet a bevándorlás ellenes párt.

2023. október 06. 19:20

A hétvégén Németország leggazdagabb régiói közül kettőben is – Bajorországban és Hessenben – választást tartanak. Az előrejelzések szerint a kormánypártok mindkét tartományban gyengülni fognak, míg a jobboldali Afd tovább növelheti népszerűségét – írta a Portfolio. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az AfD a 2021-es Bundestag-választások óta több mint megduplázta népszerűségét, és ma már 22 százalékos támogatottsággal

tartósan Németország második lenépszerűbb pártjává lépett elő,

sőt Szászországban és Türingiában vezető erő lett.

A kutatások szerint az AfD növekvő népszerűségének két fő indoka van a kormány teljesítményével való elégedetlenségnek, illetve a bevándorlás okozta problémáknak. A párt Bajorországban is főként a bevándorlás okozta problémákkal kampányol. A kormánypártok attól félnek, hogy az AfD egyre jobban rátapint arra, mivel tudja megszólítani a szavazókat. Ennek is köszönhető az, hogy ma már a keleti tartományok mellett a nyugati területeken is egyre népszerűbbek az emberek körében.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Christof STACHE / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2023. október 07. 00:35
Jellemző a németekre nem kapkodnak , lassan érik a gyümölcs de biztosan....
Skywalker_bp
2023. október 06. 23:30
Szerintem nem fogjátok fel, minek örvendeztek. Cseberbôl vederbe. Ez a nagy helyzet.
Halder_1899
2023. október 06. 22:55
GYERÜNK ! AfD ! Az egyetlen esélye a németeknek és tán nekünk is egy változásra.
Lami66
2023. október 06. 22:52
A következő német választásra legalább annyi ellenőrt kell küldeni amennyit tavaly idecsődítettek. Csak, hogy semmi kétsége ne legyen senkinek, hogy az afd szavazatok tényleg annyi, amennyi és még véletlenül se lehessen csalással vádolni őket. Bár ez érdekes. Tavaly április harmadikán a libsi világ összes ellenőre itt toporgott minden szavazóhelységben, hogy a fidesz ne tudjon csalni. A szuperkontrollált választáson rekord eredménnyel nyert a fidesz. Mi volt a hazai baloldal első reakciója? A fidesz csalt a választáson....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!