A Hamász azt ígéri, emberségesen bánnak a túszaikkal

2023. október 09. 16:23

Mohammad Deif, a Hamász vezetője arra utasította a harcosokat, hogy tiszteljék az időseket, a civileket, a gyerekeket, és ne öljenek meg senkit, aki nem vesz részt közvetlenül a harcokban.

2023. október 09. 16:23
null

Basem Naim, a Hamász nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője a BBC Radio 4 The World at One című műsorában kijelentette, kötelességük, hogy nagyon emberségesen, méltóságteljes módon bánjanak a túszaikkal, bár nem volt hajlandó megmondani, hogy a palesztin fegyveresek hány izraelit fogtak el – számol be a BBC.

Naim azt is elmondta, Mohammad Deif, a Hamász vezetője arra utasította a harcosokat, hogy 

tiszteljék az időseket, a civileket, a gyerekeket, és ne öljenek meg senkit, aki nem vesz részt közvetlenül a harcokban.

A portál ugyanakkor hozzáteszi, hogy a fegyveresek valójában nagy számú civilt öltek meg hidegvérrel izraeli településeken, többek között a gázai határ közelében tartott zenei fesztiválon csaknem 300 embert mészároltak le, köztük sok fiatalt.

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. október 09. 20:26
Hát persze... az a jellemző rájuk hogy megbízhatóak.
tetx
2023. október 09. 20:25
hihető...
I_Isti
2023. október 09. 20:10
Hát... én csodálkoznék nagyon, ha ezen terroristák legkésőbb néhány hónapon belül nem kapnák meg a 70 darab szűzlányt a mennyben.
Zsolt75
2023. október 09. 19:29
Már akkor halálra voltak ítélve, mikor elhurcolták őket. Jobban jártak volna, ha helyben végeznek velük. Ezek az állatok most válogatott kínzások között fognak végezni velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!