Szijjártó: Nekünk ez nem geopolitika, hanem szenvedés. Békét akarunk!

2023. szeptember 22. 18:51

„Számunkra a háború a mindennapi valóság, a mindennapi szenvedés” – jelentette ki a külügyminiszter.

2023. szeptember 22. 18:51

A magyar diplomácia vezetője nemrég interjút adott a CNN-nek. A beszélgetés során kijelentette, „a béke körülményei nem fognak javulni az orosz-ukrán konfliktusban”. A miniszter a közösségi oldalán megosztott videóban elmondta, hogy „ez a háború Európában zajlik, európai emberek halnak meg, európai infrastruktúrát rombolnak le”. Majd hozzátette, hogy „lehet, hogy ez máshogy néz ki az óceán túloldaláról, pár ezer kilométerrel távolabbról. Innen nézve ez geopolitika. De ott ez a mindennapi valóság” – szögezte le.

Szijjártó Péter felhívta arra is a figyelmet, hogy Magyarországra „szétszakadt családok érkeznek”. Itt azt is megjegyezte, hogy „a háború kitörése óta több mint egymillió menekültet fogadtunk be”, és mintegy ötezer ukrán gyermeket irattak be magyar óvodákba és iskolákba. Hozzáfűzte, hogy ezekkel a gyerekekkel nincs itt az édesapjuk, mert Ukrajnában maradtak. „Reméljük, hogy még életben vannak” – hangzott el.

Ezután leszögezte, hogy 

„számunkra a háború a mindennapi valóság, a mindennapi szenvedés. 

Minden európai ember megfizeti az árát. Tehát számunkra ez nem geopolitika” – mondta el Szijjártó Péter.

Az Ukrajna globális támogatásának csökkenésére vonatkozó kérdésre pedig azt válaszolta  a tárcavezető: az európai nemzeti parlamentekben és az Egyesült Államokban érzékelhető Ukrajna-fáradtság annak bizonyítéka, hogy a béke körülményei nem fognak javulni. 

A vonatkozó videórészletet alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 22. 19:35
Trump, okos ember, Putyin is, ha ők ketten megegyeznek már mehet is. Bár attól tartok, hogy ez a magyarellenes narancssárga labanc kormányzat kézzel-lábbal tiltakozna Kárpátalja hazatérése ellen. Felkérnék Jeszenszky Gézát külpolitikai főtanácsadónak. :-( Ukrajna önerőből életképtelen ország. Nem akar többnemzetiségű államot, nemzetállamot akar, annak viszont túl óriási. Ha fennmarad Ukrajna, akkor Európa messze legszegényebb országa marad még beláthatatlanul sokáig. Ahol még az ukránoknak sem lesz jó élniük. Így a kárpátaljaiak is örülni fognak, ha Magyarországhoz tartozhatnak. Sokkal magasabb életszínvonal lesz, béke, biztonság. a bölcs magyar állam rutén nyelvű egyetemet hoz létre Munkácson, ahova rendes, igazi autópályát is épít Budapestről Beregszászon át mielőbb.
Akitlosz
2023. szeptember 22. 19:35
Előbb talán el kellene készíteni a haditervet az ukrajnai NATO békefenntartásra! A NATO csapatok előrenyomulnak az 1939. augusztus 31-i határvonalig, az oroszok elfoglalják Ukrajnából, ami nekik kell, a köztes résszel, meg lesz, ami lesz, már nem lesz igazán fontos. Így nagyon jól jár a NATO is, Oroszország is, és a világ lesz. A NATO jelentősen bővül, anélkül, hogy Ukrajna a tagja lenne.
Ergit
2023. szeptember 22. 19:33
Van egy jó történetem. Új pap érkezik a településre. Vasárnap elmondja a prédikációt a majdnem üres templomban. Mindenkinek annyira tetszik, hogy híre megy a dolognak és következő vasárnap, már majdnem tele a templom emberekkel. Megint elmondja ugyanazt a csodás prédikációt. Harmadik vasárnap dugig van a templom, a pap megint prédikál és megint ugyanazt mondja el... Egyszer csak az egyik templombajáró azt mondja a papnak: - Már ezt a prédikációt harmadjára halljuk atyám! A pap válaszol. - Igen, így van. És amint megfogadjátok és megtesziktek, amit prédikáltam, mondom a következőt.
Vata Aripeit
2023. szeptember 22. 19:31
SzP a legjobb külügyminiszter. Mindenkivel képes beszélni, mindenkinek elmondja a magyar álláspontot, ami nem változik évek óta. Első a magyar érdek, sok kis idióta meg itt picsog, hogy háph!pháp , mert annyi eszük sincs, mint annak a botnak, amit a küllők közé dugnak. Fogalmuk sincs milyen kemény dolog minden áldott nap idiótáknak elmagyarázni, hogy nem nem az a mi érdekünk, - ami persze a tiétek sem - , ami bábozóé, aki titeket is mozgat. Minden tiszteletem az övé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!