Kiderült: Fehéroroszország már minisztériumi szinten is felkészül egy fegyveres konfliktusra

2023. július 25. 15:57

A fehérorosz rendkívüli helyzetek minisztériuma munkatársait felfegyverzik és kiképzik.

2023. július 25. 15:57
LUKASENKA, Aljakszandr

A fehérorosz rendkívüli helyzetek minisztériuma katonai kiképzést indít a munkatársai számára, hogy készen álljon a fegyveres konfliktusra – írta meg a Sky News.

A minisztérium munkatársait felfegyverzik és kiképzik

annak érdekében, hogy készen álljanak a védelmi és belügyi minisztériumoknak segítséget nyújtani „egy fegyveres konfliktus vagy valamilyen zavargás esetén” – mondta a vészhelyzeti miniszter az állami televíziónak.

A lap megjegyezte, hogy bár Aljakszandr Lukasenka nem küldött saját csapatokat Ukrajnába, ennek ellenére megengedte Moszkvának, hogy fehérorosz területeken katonákat állomásoztasson. Fehéroroszország és Oroszország azóta több közös hadgyakorlatot is tartott.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. július 25. 17:51
Sajnos lengyel barátaink üldözési mániája odáig fajult, hogy megszálló amerikai hadsereget hívtak be (Majd eldönthetik, hogy melyik megszálló a rosszabb.), akik felsorakoztak a Belorusz határ mentén a lengyel hadsereggel együtt. Nincs olyan ország amelyik tétlenül nézné, hogy ellenséges csapatokat telepítenek a határai mellé, - természetes a válaszlépés.
drogqueen
2023. július 25. 16:31
Ugye ennek eszkaláció szaga van? Ezek a rohadt hoholol, már Belaruszban se nyugszanak...
Nyugatellenes
2023. július 25. 16:30
Hajrá!
lájkbajnok
2023. július 25. 16:27
Putyin, Lukasenka, Orbn = háborúpártiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!