Ezért nem hajlandóak tárgyalni az ukránok

2023. július 28. 16:35

Podoljak elmondta, milyen feltételekkel ülnének le Oroszországgal a tárgyalóasztalhoz.

2023. július 28. 16:35

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov pénteken azt nyilatkozta, hogy Oroszország hajlandó lenne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de Kijev hallani sem akar erről. 

Mikhailo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó Twitteren válaszolt az orosz szóvivő kijelentésére. Elmondta, szerinte mi a baj az oroszok hozzáállásával, és ismertette azt a négy feltétel, amit, ha Oroszország betart, Ukrajna hajlandó szóba állni vele. 

„Az oroszok megint belekezdtek a szokásos »tárgyalási hisztibe«: »Nem hajlandóak velünk tárgyalni!« Persze hogy nem. Mert ennek semmi értelme.

 

Mert az Orosz Föderáció az, amelyik aláássa a nemzetközi jogot és a globális biztonsági rendet; nagyszabású véres, provokálatlan háborút indított; cirkálórakétákkal terrorizálja egy másik ország polgári lakosságát, emberek ezreit öli meg. Miről és kivel kellene beszélnünk?”

 

– teszi fel a költői kérdést Podoljak, majd azt is kifejti, mik az ukránok feltételei, ha mégis tárgyalnának Oroszországgal:

„Ha Moszkva tárgyalni akar, egyértelmű, mit kell tennie.

  1. Tűnjön el Ukrajnából.
  2. Váltsa le a politikai elitet.
  3. Ismerje el a háborús bűnöket. 
  4. Adják ki a háborús elkövetőket a bíróságnak.

Valami nem érthető?” – Zárja le a bejegyzést.
Kijev régóta ugyanezeket a feltételeket támasztja Moszkvával szemben, igaz, nem túl valószínű, hogy Oroszország valaha hajlandó lesz ezeknek eleget tenni.

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nedudgi
2023. július 29. 09:31
Annyira ostoba, hogy még azt sem tudja, mi az a tárgyalás. És ő az ész a csapatban, aki Zelenszkijnek tanácsokat ad... :D Mennyi esze lehet az elnöknek, ha még a szakértőjének is csak ennyi van :D
EX_Terminator
2023. július 29. 06:36
A szarságaitokat meg ti ócska HUMÁN HULLADÉKOK!? Dugjátok csak fel szépen a seggetekbe és takarodjatok! Az ti elmebeteg korcs senkiházi kutyák? Csak arra jó, hogy vöröst lássak a dühtől!
harcimarci-9-9
2023. július 29. 06:15
"provokálatlan háborút " és ."Valami nem érthető?” == Gyagya ez is. Meg kell vonni tőlük a drogot, 3 napon belül mindent aláírnak.
falcatus-2
2023. július 29. 06:12
lauderstenonis-2 Monte Carlo 2023. július 29. 00:38 .... De az állításodtól függetlenül a ruszkik szépen amortizálják le a haderejüket és a gazdaságukat is." Ezt melyik mesekönyvben lehetett olvasni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!