Berágtak Svájcra az oroszok

2023. május 26. 14:52

Oroszország nyersanyag-kereskedelmének 80 százaléka Svájcon keresztül bonyolódik.

2023. május 26. 14:52
null

Svájcban a gazdasági bizottság parlamenti képviselői elutasították azt a javaslatot, hogy megadóztassák azokat a nagy nyereségeket, amelyeket egyes svájci cégek az ukrajnai konfliktus következtében szereztek. Erről az ország parlamentje számolt be – olvasható az RT-n.

A kezdeményezésben olyan svájci cégek megadóztatását javasolták, amelyek hasznot húztak a nyersanyagárak világpiaci emelkedéséből, tekintettel arra, hogy Oroszország nyersanyagkereskedelmének 80 százaléka Svájcon keresztül bonyolódik – írta az ügynökség.

A gazdasági bizottság szerint egy ilyen adó megzavarná a piaci mechanizmusokat és nemkívánatos mellékhatásokhoz vezetne. A cikkben megjegyzik, Orbán Viktor szerint a fegyvergyártók és a spekulánsok érdekeltek az ukrajnai konfliktus folytatásában.

Nyitófotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodosoldier
2023. május 26. 19:48
Mi ez a reklám Orbán képével? "Sürgős üzenet.Ezt mindenkinek látni kell." Ennyire lealjasodott a Mandiner?És ez mondja magáról,hogy jobboldali? Egy szar tetű az egész oldal.Az újságiróival egyetembe.Új tulaj van vagy mi a fasz?Már a cikkek szinvonala is olyan,hogy egy gimnazista jobbat irna. Pénzért mindent mi? Anyátokat 2 forintért????
12335
2023. május 26. 15:47
Konkrétan milyen piaci mechanizmusokat zavarna meg?
rendesember
2023. május 26. 15:39
Ez a cím... valami baj lehet a szerkesztőségben. Elég gáz.
ThuleanPerspective
2023. május 26. 15:38
Az új Svájc Magyarország, ha nem is életszinvonalban, de semlegességben az. Ezt életszinvonal is követni fogja, meg lesz a gyümölcse. Oroszokkal akkor se szabadna rosszba lenni, ha nem tőlük függnénk energetika szempontjából, ha meg tőlük, akkor főleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!