Orosz sorozóközpont várja a grúz határon át menekülő oroszokat

2022. október 03. 07:38

Tömött sorokban menekülnek a hadkötelesek.

2022. október 03. 07:38
null

Az Index arról ír, hogy Oroszország katonai sorozóközpontot nyit a grúz határon, ahol menekülnek a hadkötelesek elkerülendő, hogy az ukrán frontra küldjék őket. A tisztek feladata a „sorköteles állampolgárok” behívóinak kézbesítése lesz a Verhnij Larsz átkelőnél – ezt közölték a BBC szerint az orosz hatóságok.

A BBC tudósítása szerint kimerültnek tűnnek a Grúziába érkezők, éhesek, kialvatlanok, ugyanakkor megkönnyebbültek, hogy biztonságba kerültek.

Hozzátették: sokan bőröndjeiket vonszolva, gyalog vágtak neki az útnak abban a reményben, hogy gyorsabban átjutnak a határon, mások biciklivel vagy autóval érkeztek. A tömött kocsisor a műholdas és drónfelvételek szerint több kilométeres, a napokban 48 órásra nyúlt el az orosz–grúz határ átlépése.

Egy moszkvai fiatalember azt mondta: a Kreml ura, Putyin elnök miatt menekül. A riport alanyai nem értenek egyet a háborúval, írják, de az oroszországi „elnyomás” miatt tehetetlenek. Hangsúlyozták: az oroszországi Észak-Oszétia Köztársaság belügyminisztériuma, amelynek illetékességébe tartozik a Verhnij Larsz átkelőhely, közölte:

hatvan rendőrt telepítettek a helyszínre. Értékelésük szerint „rendkívül feszült” a helyzet, írják.

Az orosz sereg sorozóközpontját „a közeljövőben” megnyitják – tudatta a regionális belügyminisztérium.

Videón a hadkötelesek menekülése:

 

 

Kép forrása: Twitter

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. október 03. 09:27
Ez pont ugyanolyan fake, mint egy héttel ezelőtt a finn határon át való tömeges menekülésről. A ''35 kilométeres kocsisorról'' készült felvétel az augusztusi csúcsszezonban készült, és valójában 150 méter hosszú volt a sor https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.32JW4ZX-1
elfújta az ellenszél
2022. október 03. 09:22
A grúz belügyminisztérium már 6 nappal ezelőtt cáfolta az oroszok tömeges meneküléséről szóló híreket. Valójában inkább a F O S árad nagy tömegben, lehet kajálni akinek erre van igénye https://agenda.ge/en/news/2022/3711
NDAP1945
2022. október 03. 09:20
A nagy dicsőséges orosz hadsereg
annamanna
2022. október 03. 08:12
Az Indexnél úgy tudják, hogy Grúziában grúzok élnek, nem pedig Georgiában georgok. De ha már nyelvújítás, ne álljunk meg félúton, és nevezzük át az országot Ge-Orgiára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!