Szijjártó: Líbia helyzete kockázatot jelent Európának

2018. január 22. 14:53

A külügyminiszter szerint a migráció egyik fő oka az a tény, hogy Észak-Afrika egyes országaiban rendkívüli instabilitás uralkodik.

2018. január 22. 14:53

Mindaddig, amíg nem lesz egység és stabilitás Líbiában és déli határának védelme nem oldódik meg, mindvégig komoly kockázat áll fent Európa biztonsága tekintetében – jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben hétfőn, az uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácskozásának szünetében.

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, a migráció egyik fő oka az a tény, hogy Észak-Afrika egyes országaiban rendkívüli instabilitás uralkodik. Így van ez Líbia esetében is, ahol nincs egységes képviseletű állam, ugyanis a líbiai egységkormány az ország területének csak kis részét ellenőrzi. A líbiai helyzet megoldását nehezíti, hogy elfogadásában a nemzetközi konszenzus teljes mértékben hiányzik. Mindaddig, amíg Líbia déli határa védelmének kérdése nem oldódik meg, az embercsempészek szabadon tevékenykedhetnek. Minél tovább marad fent az ország instabilitása, annál tovább marad fent a terrorszervezetek működése is – húzta alá Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2018. január 23. 12:34
A fideSZDSZ maffia kockázatot jelent Európa biztonságára --- A fideSZDSZ maffia, mint a soros terv végrehajtója: Ez is de kínos: a kormány is pénzeli azt a migránssimogató Soros-szervezetet, amely miatt most az LMP-t támadják https://kuruc.info/r/2/181834/
OberEnnsinnen
2018. január 22. 15:52
Arab tavaszos "barátaink" mintha azért verték volna szét Észak-Afrikát, hogy migránsözönnel elárasztva Európát, segítsék Orbán Viktort és "bandáját" hatalomban tartani a magyarok országában. Így milyen esélye lehetne a magyarországi demokratikus, sőt: migráns-emberbarát-szolidáris demokratikus baloldalnak? Jól alárúgnak ezek a Schulz-ok, Verhofstadtok, a magyar szocik, libsik feneke alá... Így nem lehet tisztességes választást tartani. Ha megont Orbán nyer: RENONC...
Csigorin
2018. január 22. 15:11
kellett a nyugatnak kitavaszolni az ezredest. most ihatjuk a levet.
luga
2018. január 22. 15:06
Hát, ez volt a cél. Szétverték a közel-keleti, és az észak-Afrikai országokat. A fegyverkereskedelem virágzik, Európa pedig gyötrődjön a migránsokkal. Addig sem versenytársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!