Vascsővel agyonvert egy bécsi nőt egy illegális bevándorló

2016. május 07. 12:22

Az utcán vert agyon vascsővel egy számára ismeretlen bécsi nőt egy kenyai illegális bevándorló, akit egyébként már rég ki kellett volna toloncolni Ausztriából, és többször is támadt már meg embereket. A bécsi rendőrség válságtanácskozást tart.

2016. május 07. 12:22

Válságtanácskozást tart a bécsi rendőrség, miután kiderült: évek óta kitoloncolásra váró illegális migráns volt az elkövetője annak a brutális gyilkosságnak, melynek áldozata egy 54 éves bécsi nő. Maria E. egy piactéren keresztül sétált munkába hajnalban egyik kolléganőjével együtt, mikor a 21 éves kenyai férfi rájuk támadt egy vascsővel. Kolléganőjének sikerült egy stand mögött elbújnia, de Maria E-t többször fejbe ütötte a férfi a vascsővel. A nő belehalt sérüléseibe.

A gyilkost nem sokkal később elfogták a környéken: kiderült, hogy nem ismerte az áldozatot, és az is, hogy már évek óta illegálisan él Bécsben. A kenyai férfi 2008-ban engedéllyel érkezett Ausztriába, azonban ennek lejárta után nem hosszabbította azt meg. Évekkel ezelőtt el is rendelték a hatóságok a kitoloncolását, de ezt azóta sem hajtották végre.

Egyelőre nem ismerik a hatóságok a gyilkosság okát: azt sem zárják ki, hogy a férfi pszichotikus állapotban volt a támadáskor. Ugyanakkor nem ez az első ilyen támadás, amit elkövetett a gyanúsított. A rendőrség szerint tizennyolc támadás fűződött már a nevéhez 2010 óta. 2013-ban rövid ideig börtönben is volt testi sértés és kényszerítés miatt, és 2015-ben is rátámadt valakire egy vascsővel, de akkor a sértett csak könnyebb sérüléseket szenvedett – írja a Local.at.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2016. július 11. 11:07
"gyerekcsíny"
kamasuka
2016. július 11. 11:07
Biztos ami biztos, előtte azért leszopják magukat.
Pinter68
2016. május 26. 18:11
Miért, talán minden bevándorló ezt csinálja? Ez egy elmebeteg volt és az osztrák rendőrség meg nem tudta idejében elkapni. Ennyi a sztori. Ha kiveszed belőle a férfi származására utaló szót, bármelyik hazai bulváriradásban leadhatnád, különösebb visszhang nélkül.
Pinter68
2016. május 26. 18:11
"Miért nem valóak a niggerek Európába? Büdösek, Nem dolgoznak, Túl sokat ordibálnak, Gyújtogatnak, Nem bírnak a rossz pöcsükkel," És ezek közül vajon melyikre nem találsz számtalan magyar példát, ha kicsit is körülnézel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!