Németország külügyminisztere nem külpolitikai szakértő, általában havonta mond egy csacsiságot

2023. január 27. 17:59

Scholz leszögezte, amíg ő Németország kancellárja, addig nem állnak hadban Oroszországgal.

2023. január 27. 17:59
null
Nógrádi György

A német külügyminiszter tegnap úgy fogalmazott, hogy Németország hadban áll Oroszországgal. Valóban így van ez?

Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere nem külpolitikai szakértő. Általában havonta mond egy csacsiságot. Ezt a kijelentését is a havi egy csacsiság részének kell tekinteni.

Ez nem egy túl előnyös attitűd a politika színpadán.

Valóban nem az, sajnos sok olyan megnyilatkozása van, ami hagy némi kívánnivalót maga után. Nemrégiben a »Winterspar« kifejezéssel illette a téli takarékoskodást, amelyet korábban a második világháború alatt csak Adolf Hitler használt. Ez nem túl szerencsés.Baerbock korábban is keményen nekiment az oroszoknak: ő volt az, aki elment Hágába, hogy a nemzetközi bíróság elé állítsák Oroszországot. Javasolta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsából zárják ki őket. Amikor kiderült, hogy ez lehetetlen, akkor azzal érvelt, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjainak létszámát meg kell növelni azért, hogy Oroszország szerepe csökkenjen. Ugyancsak ő szorgalmazta, hogy az Európai Biztonsági Együttműködési Szervezetből, az EBESZ-ből is ki kell zárni az oroszokat. Az EBESZ német elnöke erre elmondta, hogy ez szintén lehetetlen. Azaz rengeteg olyan megnyilatkozása van, ahol meglátszik, hogy ő nem profi politikus.

Olaf Scholz kancellár reagált a kijelentésére?

Természetesen, tegnap este az egyik német televíziós csatorna harminc perces műsorában egyértelművé tette, hogy amíg ő Németország kancellárja, addig nem állnak hadban Oroszországgal. A Leopard 2-es harckocsikat azonban óriási nyomásra leszállítják Ukrajnának. Európa 90 darabot ad, amelyből Németország csupán 14 darabot ad, de azzal a feltétellel, hogy ezzel egyidejűleg az Amerikai Egyesült Államok 31 darab Abrams harckocsit is leszállít Ukrajna részére.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. január 29. 20:44
Én sem vagyok külpolitikai szakértő és akár naponta tudnék oltári nagy hülyeségeket mondani, ennyi erővel akár én is lehetnék Németország külügyminisztere... Éljen a nőkvóta és a baromság, mint egyetemes európai érték !
LancelotDuLac
2023. január 29. 14:57
"Németország külügyminisztere nem külpolitikai szakértő, általában havonta mond egy csacsiságot" xDDD te meg hetente cáfolod meg saját magadat vén szar.
mijjamano
2023. január 27. 21:20
a nevedet a paci adta, amikor már fehér volt a szádszéle? Csodálkoztál, hogy milyen vidám volt? X
Julius68
2023. január 27. 20:29
"tegnap este az egyik német televíziós csatorna harminc perces műsorában egyértelművé tette, hogy amíg ő Németország kancellárja, addig nem állnak hadban Oroszországgal." Ez a szerencsétlen Olaf Scholz, ezt elfelejtette közölni időben a külügyminiszterével ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!