Sztálingrádhoz hasonlította a Herszonért vívott csatát a szerb elnök

2022. november 07. 10:04

„A Herszonért vívott csata, az ukrajnai háború döntő csatája lesz” – véli Aleksandar Vučić.

2022. november 07. 10:04
null

A Tass orosz állami hírügynökség közölt idézeteket Aleksandar Vučić szerb elnöktől, aki a Herszonért vívott csatát tartja az ukrajnai háború döntő eseményének – számolt be a The Guardian. Őt idézve azt írják: 

„Nehéz időszak áll előttünk, a következő tél még nehezebb lesz, mint az idei, mert egy modern kori sztálingrádi csata előtt állunk, ugyanis a Herszonért vívott csata, az ukrajnai háború döntő csatája lesz, amelyben mindkét fél több ezer tankot, repülőgépet és tüzérséget vet be.”

Vučić szerint a nyugat azt hiszi, hogy így képes lesz megsemmisíteni Oroszországot, Oroszország pedig azt hiszi, hogy így képes lesz megvédeni azt, amit a háború elején elvett, és véget vetni a háborúnak. „Ez mindenhol további problémákat fog okozni” – jelentette ki a szerb elnök.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 07. 15:31
"amelyben mindkét fél több ezer tankot, repülőgépet és tüzérséget vet be" Az Kurszk volt, nem Sztálingrád. Csak Sztálingrádban fordult a kocka, de a döntő csata Kurszknál volt több ezer tankkal. Városi harcban az nem lehetséges.
Akitlosz
2022. november 07. 13:55
"Sztálingrádhoz hasonlította a Herszonért vívott csatát a szerb elnök" Mert csak így kerülhet be a Mandiner féle médiába, ha valami nagy eszementséget mond.
Gèbi
2022. november 07. 13:30
Baromság. Sztálingrád egy elterelő hadművelet volt, ami 300 ezer ember bukása árán megmenekült 1,5 millió. Ráadásul Sztálingrádnál 3 vagy 4 szeres túlerőben voltak az oroszok.
Nabakker
2022. november 07. 13:10
Igen. USA és EU a nácik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!