Döntse el az ellenzék, mitől fél

2023. szeptember 07. 05:59

2023. szeptember 07. 05:59
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Kíváncsi arra, szabadságon van-e Szijjártó Péter? Keressen rá az interneten az akkumulátorgyár szóra. Ha talál a múlt hétről új bejelentést, akkor a külgazdasági és külügyminiszter dolgozik. Ha nem talál, akkor lehet, hogy nyaral.

Most éppen dolgozik. Augusztus 29-én szlovén tulajdonú akkumulátor-újrahasznosító üzem építését jelentették be Alsózsolcán – ez tehát nem „kínai kommunista migránsakkugyár” lesz, hanem szép új beruházás barátunktól és szövetségesünktől, a Balkán éltanulójától. Nem sokkal korábban megérkeztek a hírek arról is, mit fognak csinálni a jóformán a külügyminiszter szomszédjában fekvő gödi Samsung-gyár vadonatúj, harmadik üzemében: 130 milliárd forint beruházásának eredményeként egy új üzemben modern hengeres akkukat a BMW vadonatúj elektromosautó-­családja, a Neue Klasse számára. Bizo­nyára olcsón és alacsony hozzáadott értékkel, ahogy az a prémiumautók világában szokás. Ez tehát bajor–koreai együttműködés lesz, egyik nagyobb NATO-bástya, mint a másik, kétes keleti diktátorok sehol – no, nem mintha hazánk nem húzna jócskán hasznot a fejlődő közép-ázsiai országokkal való együttműködésből.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. szeptember 07. 06:25
LIKE
henrihenri
2023. szeptember 07. 06:12
Akkugyár rossz. Akkugyár bárhol máshol jó. Értem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!