„Ha a magyarok bevonulnak Ukrajnába, tárgyalunk” – üzenték Moszkvából

2023. április 1. 15:30
A Kreml után az Orosz Állami Duma egyik tagja is reagált Orbán Viktor pénteki kijelentésére.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy

az EU-s vezetők többsége háborúpárti, és lassan már felmerülhet a békefenntartók küldése is Ukrajnába,

ami a harmadik világháború irányába tett veszélyes lépés lenne.

Orbán Viktor: A harmadik világháború esélye reális veszély

 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, korábban a Kreml is reagált az elhangzottakra. Dmitrij Peszkov azt nyilatkozta,

ha komolyan vehető, hogy valóban van ilyen terve az EU-nak, akkor az rendkívül veszélyes lehet.

Ez egy olyan kijelentés, amire nagyon fontos figyelnünk” – mondta a szóvivő

„Magyarország, ha bevezeti a csapatokat, ezt csak Podkarpatszka Ruszban (Kárpátalja) teszi meg”

Az Index szombaton pedig már arról írt az orosz Pravdát idézve, hogy az orosz Állami Duma egyik tagja, Anatolij Vasszerman is reagált az elhangzottakra. Vasszerman reméli, hogy 

„Magyarországgal lehet majd tárgyalni”.

Vasszerman nyilatkozatában arra is kitért, hogy „az emberek nem mutatnak vágyat arra, hogy harcoljanak, vagy katonának álljanak”. Arról is szólt, hogy nagyon sokan elmenekülnek Ukrajnából, ami miatt egyre kevesebb az országban a mozgósítható férfi. Úgy véli „a Nyugat arra sem lenne képes, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérésére visszavigyék Ukrajnába az összes elszökött hadköteles férfit, arra pedig végképp nem, hogy odaküldjék a fegyveres erőiket. Mindkettő valószínűtlennek tűnik számomra” – jegyezte meg a politikus.

A Duma tagja arról is beszélt, hogy nem tudja, mi fog történni ezután. „Mindenesetre nagyon remélem, hogy Magyarország, ha bevezeti a csapatokat, ezt csak Podkarpatszka Ruszban (Kárpátalján) teszi meg, amely történelme nagy részében Magyarország részét képezte, és nemcsak sok magyar van ott, hanem a helyi lakosság orosz többségének is sikerült a magyarokkal közös létformát találnia. És akkor

Magyarországgal egyeztetni fogunk arról, hogy hogyan lehet megvédeni mind a magyar kisebbség, mind az orosz többség érdekeit ebben a régióban”

mondta a Pravdának Anatolij Vasszerman.

Nyitókép: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

***

 

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez azt jelenti, hogy már a pesti srácokra is szükségük lenne? Előbb kellett volna meggondolni.

A stílus maga az ember, szóval...
Nem is értem, miért nem nyomtam még ki ezt a jóembert, így belegondolva, nem tudok visszaemlékezni normális hozzászólásra tőle. Úgyhogy most pótolom ezt a mulasztást.

Viszont ha a lengyelek tényleg megcsinálják a maguk lengyel-ukrán föderációját, akkor mindenképpen népszavazást kell kérni, hogy a ruszinok eldönthessék, nem akarnak-e ők inkább kárpátaljai-magyar föderációban élni inkább. A románok meg föderálhatnának Csernyihivvel.

Oroszország mától soros ENSZ BT elnök........Az ukrán titkosszolgálat - Sbu - orosz kollaboráció vádjával ma házi őrizetbe vette Pavel kijevi ortodox pátriárkát.....a Rákosi időket idézi.....Zelenszkij telefonon beszélt a Pekingbe készülő Macron elnökkel.....újabb amerikai segély Kijevnek a békét célzó háború folytatására.....nos ezek a legfontosabb hírek.

Bármit vissza lehet szerezni, erre Izrael a példa.
De akarat nélkül biztos, hogy nem fog menni.
Ha akarat van, akkor ott lesz népesség és gazdaság is, ami feltétlenül szükséges.

A Mandiner most nem is tud ilyet, de fel tudsz rakni tampermonkey-t: https://www.tampermonkey.net/ és szűrő scriptet: https://greasyfork.org/en/scri..

Te egy köcsög vagy, bazmeg.

Putyin iloyet sohasem mondott. Az oroszok számára tökéletes megoldás Ukrajna feldarabolása, de nem akarják felszámolni. Legyengített ütközőzónának kell.

Nem provokációnak nevezném. Ez annak a nyílt megfogalmazása, amit egyébként sejteni lehetett, hogy egy kárpátaljai bevonluást az oroszok nem tartanának ellenséges lépésnek. Azt, hogy magyar zászló alatt milyen nemzetiségű katonák jönnének, nyilván nem nagyon ellenőriznék, a lényeg hogy az boroszok nem lőnének rájuk. A kérdés, hogy az ukránok hogyan viselkednének. De mondjuk egy amerikaiakkal feldúsított magyar hadtestre az ukránok se mernének lőni. Ne aggódj, a NATO és az USA felhatalmazása nélkül Orbán semmit sem fog tenni, sőt a magyar/NATO katonák életét sem akarja kockáztatni.

Scholznak visszaadják a ruszkik Königsberget. Macron meg a Jupitert kapja. Files32 troll pedig rémhírterjesztésért tőlem egy nagy pofont.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés