Milánó polgármestere: Aggódom Olaszország orbanizálódása miatt

2023. március 30. 10:15
A Milánóban élők 6-7 százaléka az LMBTQ-közösség tagja a polgármester szerint.

Az Il Giornale olasz lapban megjelent cikk hosszan foglalkozik az LMBTQ-csoportok gyermekvállalásának olaszországi megítéléséről. Milánó polgármestere, Giuseppe Sala az Európai Parlamentbe utazott, hogy tájékoztassa a zöld képviselőket az azonos nemű házaspárok gyermekeinek anyakönyvezési ügyének olaszországi helyzetéről. Úgy becsüli, hogy a városában élőknek a 6-7 százaléka az LMBTQ közösség tagja.

Salán kívül Firenze, Róma, Bologna, Nápoly, Torino és Bari balközép polgármesterei levelet küldtek, amelyben sürgős találkozót kértek Giorgia Meloni miniszterelnöktől az ügyben.

Olaszországban tilos a béranyaság, és még a baloldalon is különböző nézetek vannak, de minden másban cselekednünk kell. Európai szabályozásra van szükségünk”

– áll a levélben, amiben úgy folytatták, hogy nincs idő várni, „most vagy soha helyzetben vannak”, hiszen Ferenc pápa is nyitottabb a párbeszédre.

A baloldali városvezetők szerint az EU-nak az olasz parlamentet is köteleznie kell – mondta el Sala, ami annak a jele, hogy Elly Schlein, a Demokrata Párt elnöke garanciái nem elegendőek, és az Uniónak hatást kell gyakorolnia a Meloni-kormányra.

A milánói városvezető szerint Giorgia Meloninak tisztáznia kell, hogy Lengyelországgal és Magyarországgal kíván-e szövetséget kötni, vagy az európai szociális szellemet akarja-e elfogadni. Milánó polgármestere azt is hozzátette, hogy

„aggodalommal tölti el Olaszország orbanizálódása”.

Nyitókép: Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Orbán által képviselt politika teljesen európai, de a balliberálisok erőszakosan - és párbeszédképtelenül - a maguk értelmezését abszolutizálják.

Ursula megmondta az olaszországi választások előtt, hogy meg vannak az eszközeik, ha.... Mivel Olaszország eladósodása súlyosabb, mint a mienk, ezért Meloni egy pénzügyi beavatkozással könnyen befolyásolható, ha ez nem megy akkor nagyobb nyomással könnyen megbuktatható. Az olaszok hozzá vannak szokva a gyakori kormányváltáshoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés