Amikor a felcsúti bunkó menni Brüsszel

2023. március 24. 7:04

Bartus László
Amerikai Népszava
A magyar Borat megint megörvendeztette a világot, amikor újra menni művelődni Brüsszel.

„A magyar Borat megint megörvendeztette a világot, amikor újra menni művelődni Brüsszel. A mi »freedom fighter«-ünk a Twitteren tette közzé országa tömör hitvallását a brüsszeli európai uniós csúcsról: »No Migration! No Gender! No War!« Orbán nemet mondott a magyarok európai uniós lakóhelyváltoztatására, nemet mondott a férfi és női nemi identitásra, s nemet mondott Putyin háborújára.

A migráció szabad lakóhelyváltoztatást jelent az Európai Unión belül, amiről ezek szerint Orbán a magyarok nevében lemondott. Azt senki nem feltételezheti, hogy csak az egyirányú migrációról mondott le. Ebben az esetben azt kellett volna mondania, hogy a Magyarországra való bevándorlásra mond nemet, de abbn semmi új nincs, az amerikai demokráciajelentés éppen a napokban írta erről azt, hogy a magyar gyakorlat súlyosan sérti az emberi jogokat és a menekültjogokat.

Orbán a migrációra mondott nemet általában, ami csak a vasfüggöny visszaaállítását jelentheti. Azt senki nem feltételezi, hogy egy európai demokratikus politikus azt gondolja a migrációról, hogy kifelé lehet, befelé nem, a magyaroknak joguk van bárhova költözni, de a magyarok nem engednek senkit hozzájuk beköltözni. Különösen, ha más bőrszínű, más vallású és más fajú emberekről van szó, mert akkor az kellene mondaniuk, hogy nem akarnak »kevertfajúak« lenni, ami viszont tiszta rassizmus és nácizmus.

Azt senki nem gondolhatja, hogy egy európai politikus bőrszín, vallás és faji alapon mond nemet a migrációra. Ezért ez csak a vasfüggönyt jelentheti, hogy a magyarok nem költöznek mostantól sehova. Orbán önként lemondott a magyarok nevében a szabad lakóhelyváltoztatás jogáról. Európában örömmel fogadják majd a hírt, különösen a fideszes magyarok otthonmaradását üdvözlik, akik nem viszik magukkal a barbár ideológiájukat a demokratikus és szabad nyugati civilizációba. Szép, hogy a bevándorlásellenes Orbán lemond a magyarok migrációjáról is, sokan köszönik.

Az LGBTQ+ közösség is örömmel üdvözölte Orbán bejelentését arról, hogy nemet mond a férfi és női nemi identitásra, az ezzel járó társadalmi sztereotípiákra, a »kereszténynek« mondott család konvencióira, amelyben a nőnek azért van széles csípője, hogy szüljön, és ezzel a szerepével megelégedjen. Az LGBTQ+ közösség ugyancsak a Twitteren örvendezik azon, hogy Orbán ezzel véget vet a magyar állami homofóbiának, mert Orbán ezzel ugyanazt mondja, amit ők: javasolja eltörölni a nemekhez tartozó társadalmi sztereotípiákat, s például ez az egyik alapja a melegházasságnak is.”

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fizetős változatban nincs Bartus. Azért fizetsz, hogy ne legyen.

A saját demens bunkó elnöködet bunkózd, te tahó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés