Miért ért össze Bahmutban az orosz és a nyugati propaganda?

2023. március 21. 12:09

Ambrózy Áron
Facebook
Nos, amerika nem tárgyal, inkább kifizeti a sajtóhadjárat költségeit.

„Az elmúlt hetekben mindenhol arról cikkeztek, hogy az ukrán védelem képtelen ellátni megfelelő mennyiségű tüzérségi és gyalogsági lőszerrel a Bahmutot védő csapatait. Akik az oroszoknak szurkolnak, azok izgalomba jöttek a hír hallatán, hogy hát itt a vége, nem kellett volna anyagcsatára kényszeríteni az orosz medvét. Az ukrán-szurkolók pedig nekiálltak szakmányban aggódni, egyesek profilképet is cseréltek.

Az igazi célpontjai a sajtóhadjáratnak ők voltak. A nyugati embertípus, a homo infantilicus.

Mert az USA-ban bizony milliószámra megtalálhatóak ezek a lőszerek, szépen lekonzerválva, még a hidegháborúból. Nyugodtan be lehet hajózni a lengyel kikötőkbe, onnan meg Bahmutig vonattal leszállítani, csak hát ez pénzbe kerül. A számlát meg fizesse már ki az Európai Unió.

Az amerikaiak megtették, ami tőlük telik az ügy érdekében, lefizették a Bizottságot és Borrellt, akik most közösen akarnak lőszert beszerezni, természetesen EU-n kívüli forrásból. De jöttek megint a nemzetállamok, és nekiálltak akadékoskodni. Önérdek, számolgatás, Macron francia nagyságtudata és a többi.

Nos, amerikai nem tárgyal, inkább kifizeti a sajtóhadjárat költségeit, hogy az európai népek végre sírva könyörögjenek a szívtelen politikusoknak, hogy fizessenek a lőszerekért, hiszen elpusztul Ukrajna, és Ukrajnával együtt elpusztulnak az olyan nyugati értékek, mint a független sajtó korrekt tájékoztatásai meg a szuverén, nemzeti érdekeket követő politikai elit. (Igen, ez itt a cinizmus helye volt.)

A Bizottság meg külön örül, hogy nem kell pénzt adni a gyanús tagállamoknak megint, hiszen hol is van Európában komoly (és bővíthető) gyártási kapacitás? A franciák meg a németek pedig szokjanak hozzá, hogy ők egy nagy és hatalmas szociális otthon, ne akarjanak már megint gyárakat építeni. Az idő amúgy is sürget, hiszen emberek halnak meg Bahmutban a lőszerhiány miatt. Amit könnyen meg lehetne akadályozni azzal, hogy ha végre kifizetnénk a számlát, amit kiállít a Jóság és az Önzetlenség Birodalma.”

***

Nyitóképen: Bahmut látképe. Fotó: AFPTV / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsi vagyok, hogy vajon erre gondolt-e Castel is.

Már régóta "Lend Lease" keretén belül. Azt mind felírják adósságnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés