Nekimenne Karácsony pártja az oroszoknak diplomáciailag

2023. március 18. 12:16
Miután a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, a párt közölte: fontosnak tartja annak kimondását, hogy Oroszország háborús agresszor.

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy hívja vissza Magyarország oroszországi nagykövetét, és nyilvánítsa nem kívánatos személynek Oroszország nagykövetét Magyarország területén – hangsúlyozta Barabás Richárd, a párt szóvivője szombati budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján, miután a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

A Párbeszéd fontosnak tartja annak kimondását, hogy Oroszország háborús agresszor, Vlagyimir Putyin pedig háborús bűnös, bíróság elé kell állnia – érvelt a szóvívő.

Elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság

 

Nem szakítanák meg teljesen a diplomáciai kapcsolatokat

Barabás jelezte ugyanakkor, hogy a nagyköveti szintű kapcsolatok megszüntetése szerintük nem jelenti a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Oroszországgal. Biztonságpolitikai, energiabiztonsági, gazdasági kérdések miatt nem lehet és nem lenne célszerű megszüntetni a kapcsolatot – tette hozzá.

A Párbeszéd emellett felszólítja a fideszes parlamenti képviselőket, hogy szavazzák meg Finnország és Svédország NATO-csatlakozását – közölte Barabás Richárd. Európa biztonságpolitikai érdeke, hogy erős legyen, és „ne engedjük, hogy el tudjon terjedni az orosz agresszió, amely lángba borította Európát” – fogalmazott a Párbeszéd szóvivője.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

***

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés