Jeszenszky és Gréczy közös kommunistázása

2023. március 14. 18:23

Horváth K. József
Magyar Hírlap
Jeszenszkynek az nem jutott eszébe, hogy eddig a két háborús félnek külön-külön több mint száz-százezer embervesztesége van.

„A békepártiság ugyanis nem hazugság, Orbán Viktor a háború kezdete óta a tűzszünet, a béke mellett száll síkra. Függetlenül attól, hogy az Európai Unió más országai hogyan foglalnak állást. Csak a pontosság kedvéért, hogy mi a »provokáció«, a Fidesz béketerve leszögezi: »Ismételten elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez.« És még egy pont, a »provokációhoz«: »Magyarország a háború kirobbanása óta történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta és hajtja végre. Felhívjuk a kormányt, hogy továbbra is minden lehetséges módon folytassa az Ukrajnából menekültek megsegítését.« Ehhez képest Kálmán Olga a DK TV adásában beterjesztette a DK egy pontos »békejavaslatát«: »Oroszország vonuljon ki Ukrajnából. Pont.« »Ezzel teljesen egyetértek!« – hangsúlyozta Jeszenszky Géza, az egykori Antall-kormány azóta sajnálatosan balossá lett külügyminisztere. Tudjuk jól, »a baloldal megmondta, hogyha ő mandátumot kap, akkor együtt úszik, együtt utazik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik« – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Jeszenszkynek az nem jutott eszébe, hogy eddig a két háborús félnek külön-külön több mint száz-százezer embervesztesége van. És közben ott vannak a Kárpátalján élő magyarok, akik közül már szintén sokat meghaltak, s ha ebben helyzetben az országnak van nemzeti érdeke, akkor az az, hogy kimaradjon a háborúból.

Ehhez képes Jeszenszky Géza és Gréczy Zsolt egymásnak adták a kilincset, hogy Orbán Viktort összehozzák a kommunista idők diktátorával. Jeszenszky A béketábor legyőzhetetlen című kommunista csasztuskát idézte, amelyben a tőkés Nyugat uszít háborúra, miközben a kommunisták a békéért küzdenek a Nyugat ellen. Jeszenszky gúnyolódva arra utalt, hogy Orbán most is ezt csinálja. Tehát Orbán kommunista.”

***

Nyitókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés