Morawiecki: Nincs kizárva a harmadik világháború lehetősége

2023. február 7. 18:38
A lengyel miniszterelnök azt is elmondta, hogy csak Ukrajna orosz megszállók elleni győzelme után lesz boldog.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök úgy véli, a Nyugatnak többet kellene segítenie Ukrajnának. Ezt az El Mundo-nak adott interjújában mondta, válaszolva arra a kérdésre, hogy elégedett-e azzal, hogy Németország végül engedélyezte a Leopard 2 tankok Ukrajnába történő szállítását.

Csak Ukrajna orosz megszállók elleni győzelme után leszek boldog”

– válaszolta.

Arra a kérdésre, hogy egy harmadik világháború fenyegeti-e a világot, Morawiecki azt válaszolta: „Minden forgatókönyvvel számolunk”.

 

Az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

 

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem mindenki.
A hülye, seggnyaló ingyenélők támogatják a háborút.
A NER-t pl elküldeném az oroszoknak meg az ukránoknak.
Fele-fele, hogy igazságos legyen.

Vegyél a megtakarításodból tankot az ukránoknak. Az ukránok minket nem kérdeztek meg, hogy beálljanak-e USA zsoldba, bérmunkában provokálni sz oroszokat? Most egyék meg azt, ami főztek, nekünk mi közünk hozzá?

Látom, te is átvetted Gyurcsány logikáját, amely szerint, azt ide alkalmazva, aki békét szorgalmaz, az már rögtön orosz párti. Miért, a béke nem érdeke Ukrajnának?

nekem se a te boldogsagod, se zeller hagymazas lazalma nem er meg egy harmadik vilaghaborut es tobben vagyunk igy vele mint ellene

valahogy ugy szoktak kezdodni a vilaghaboruk hogy oket picsanrugjak, kezdem erteni miert

Akkor most a lengyelek akarják a harmadik világháborút? Mert semmit nem tesznek ellene, de annál többet tesznek azért, hogy kitörjön.

Miből gondolják, hogy ezzel ők jól fognak járni?

És mit kezdenek az ottani oroszokkal? Arról nem beszélve, hogy Oroszország veresége nem fogja mások győzelmét jelenteni. A lengyelekét sem, akik orosz szempontból lényegében hadviselő félnek tekinthetőek.

Nincsenek már szavak... :((((

Nagyjából egyébként így történt, csak pár év eltelt az események között.
Az nincsen meg, hogy 1920-ban a lengyelek elfoglalták Kijevet? Hogy éppen megalakult több mint 100 év után a lengyel állam, és szó szerint az összes szomszédjának nekiment?
Ja, és a legszebb: 1939-ben kb. ugyanakkora önbizalmuk volt, mint most... megvolt a terv, hogyan lesznek pikk-pakk Berlinben, nem ellenfél Németország stb. stb.

mert anno Sztalin ahelyett hogy Szovjet Litvaniahoz csatolta volna, ahogy az egesz kormany varta, mintha elore latta volna a jovot, azt mondta hogy tul fontos ez a resz ahhoz hogy ne Oroszorszag legyen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés