Csintalan: Nagy-Magyarország nem létezett soha

2023. február 2. 20:57
„Hogyne, anyámat mosta három tenger” – fogalmazott az egykori MSZP-s politikus.

Bő egy héttel a téma felszínre kerülése után a Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában is szóba került a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azon döntése, hogy az UEFA és a FIFA szabályainak értelmezése alapján kitiltja a a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat és drapériákat a magyar válogatott meccseiről.

A történelmi Magyarországot ábrázoló sál viselése azonban továbbra sem lesz tilos.

A szövetség lapunk megkeresésére elmondta, hogy ha nem cselekedett volna így, azzal az újabb zárt kapus meccset kockáztatta volna. Egyúttal azonban az MLSZ lobbizni is kezdett

az európai labdarúgó szövetségénél, hogy módosítsa a vonatkozó szabályokat.

„Annak a pártján vagyok, hogy a sportot és a politikát ne keverjük össze. Engem a másik oldal is zavar, amikor olyan progresszív-liberális politikai termékek jelennek meg a pályán, amiknek semmi köze a sporthoz. Akkor viszont ne legyen kettős mérce: akkor meg mondjuk azt, hogy a lelátón mindenki fejezze ki nyugodtan a véleményét, mutassa meg az identitását, hiszen az európai kultúrtörténet után eljutottunk oda, hogy ez senkit nem zavar” – fejtette ki véleményét a műsorban a Jobbik egykori elnöke, Vona Gábor.

Káosz van a nemzetközi labdarúgásban ebben az ügyben, ugye a liberális izéket is cseszegette az UEFA is a világbajnokságon” – tette hozzá Csintalan Sándor, aki ezután elhozta a műsor dramaturgiai csúcspontját, amikor kijelentette: őt csak az zavarja, hogy „hogy tudunk beletekeredni valamibe, ami nem volt soha”.

„Nagy-Magyarország nem volt soha. Mese, ábránd, illúzió, faszság” – jelentette ki az egykori MSZP-s politikus.

„Hogyne, anyámat mosta három tenger” – válaszolta Csintalan Dévényi felvetésére.

Ez pillanatnyi lefagyást okozott a többi szereplőben, amit a műsorvezető így oldott fel: „Ennyi? Na, azt hittem ez lesz a leghosszabb téma” – és a show folytatódott tovább.

Ön mit gondol Csintalan Sándor kijelentéséről? És Vona Gáboréról? Előbbit írja meg kommentben, utóbbiról szavazzon alább!

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg: Párt és a KISZ győzelemre visz.

Kemény... ez a csapat kemény...

Magyarország mindig Eurázsiával állt háborúban.

Nincs igaza, mert Nagy-Magyarország alatt nem a három tenger mosta országot értjük, hanem a történelmi Magyarországot. mely gyakorlatilag a honfoglalástól 1920-ig létezett a török megszállás idejét kivéve. Akkor három részre szakadt Ez nem jelenti azt, hogy az egyes részek magukat nem Magyarországnak tekintették A Magyar Királyság Habsburg királyai megkoronázott magyar királyok voltak, az erdélyi fejedelmek magyarok voltak, a Fejedelemség első uralkodója megkoronázott magyar király is volt. Egyedül az ország középső része volt török megszállás alatt, ahol a törökök beszedték az adót és felvonulási területnek használták az országrészt.
A török kiverése után fel sem vetődött, hogy a terület nem Magyarország lenne.
Csintalan egy ócska kaméleon, történelmi ismeretei vagy nullával egyenlőek, vagy tudatosan hazudik.

Ediig azt hittem, hogya Jagellők idején egyeztek meg Habsburg I. Ferdinánd uralkodásának lehetőségéről.

Itt NEM a területveszteségről van szó, hanem arról, h. széles, magyarlakta, új-határmenti sávot vettek el Trianonban, plusz Erdély számos, nem új-határmenti, viszont SZÍNMAGYAR részét és az ott élő magyrokra vagyonfosztás, terror, asszimilációs kényszer várt. Az asszimiláció egyik kerékkötője, h. senki sem szeret kevesebb anyagi-szellemi teljesítményt felmutató, ezesetben "kultúrához" asszimilálódni., mely ráadásul azoké, akik a vagyonkájától megfosztották, akik másodrendű állampolgárt csináltak belőle, annak minden következményével. Legyilkolt emberek lelke kiált az égre, te szerencsétlen! Ha az ember élni akar, nyel és próbál felejteni, de a mindennapos megalázás sok!

Mit keresel itt? Vár a 444 és a HVG.

Egyébként ha a törökök jönnének a Nagy-Törökország térképével, engem nem zavarna. A két helyzetben legfeljebb az a közös, h. történelmi térkép mindkettő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés