„Ukrajna egy nyugati sündisznóvá válhat katonai értelemben” – itt a Világrend új adása (VIDEÓ)

2023. február 1. 15:39
„A tavaszra várt offenzívák kulcskérdése az lesz, hogy a mennyiség vagy a minőség fog-e dominálni" – Milyen technológiát mer a Nyugat odaadni az ukránoknak? Elegendő-e a felajánlott nehéztechnika az ukrán áttöréshez? Mely frontszakaszokon várható majd az orosz vagy az ukrán „tavaszi hadjárat”? Csiki Varga Tamás válaszol a Mandiner Világrend adásában.

***

Komoly haditechnikai eszközállomány nélkül a hatalmas orosz mennyiségi fölényt nem lehet ellensúlyozni" – mondja műsorunkban az NKE Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, aki szerint a várható tavaszi orosz hadművelet célja a két donbaszi régió teljes területének elfoglalása lesz, míg ukrán részről vélhetően Zaporizzsja környékén indulhat meg egy támadás dél felé Melitopol irányába, hogy kettévágják az oroszok által megszállt dél-ukrajnai területeket.

Ukrajna mindenképpen területi veszteséget fog elszenvedni, de szuverenitása és függetlensége megmarad a háború után is. Oroszország politikai szándéka az, hogy Ukrajnától területeket szerezzen, illetve nyugati szomszédját meggyengítse, ugyanakkor Moszkva nem fogja tudni elérni azt, hogy Ukrajna orosz befolyású terület maradjon, pontosabban, hogy ne kerüljön a nyugati befolyási övezetbe.

Milyen hadműveletek várhatóak 2023 kora tavaszán? Elegendő-e a felajánlott nyugati nehéztechnika az ukrán áttöréshez? Az orosz hadászati tartalékok vagy a nyugati modern fegyverek dominálják-e majd az „anyagháborút”?

A műsor vendége: Csiki Varga Tamás, az NKE Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

Anchor - The easiest way to make a podcast

Create, distribute, host, and monetize your podcast, 100% free.

--

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés