„Talizmán, a meccs embere” – Szoboszlait dicsérik a bombagólok után a német sajtóban

2023. január 28. 17:08

A magyar válogatott játékos jó teljesítménnyel járul hozzá ahhoz, hogy csapata, a Lipcse egy pontra megközelítette az éllovas Bayern Münchent.

2023. január 28. 17:08
null

Szenzációsan indult az új év Szoboszlai Dominik számára: a válogatott futballista csapatával, a Lipcsével előbb 1-1-et játszott a bajor sztárcsapat Bayernnel, hét közben 6-1-re kiütötték a Schalkét, pénteken pedig 2-1-re megverték a Stuttgartot – méghozzá Szoboszlai két bombagóljával. 

A két találat a  a Leipziger Volkszeitung, a bundesliga.de és a tekintélyes német szaklap, a Kicker csodálatát is kiváltotta. Utóbbi szerint Szoboszlai rúgótechnikájának köszönhette a Lipcse a győzelmet, a német bajnokság honlapja pedig a meccs emberének jelölte honfitársunkat. 

 16 mérkőzés óta veretlen, és egy pontra megközelítette az éllovas Bayern Münchent, amiben nem kis szerepe van Szoboszlainak: a középpályás 4 góllal, 13 gólpasszal  járult hozzá a szerepléshez, meccsenként 0,79 gólban van benne. Ezért is nevezte őt Bocsák Bence, a liverpool.com magyar munkatársa a vezetőedző, Marco Rose talizmánjának.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2023. január 28. 20:37
25 meccs, 4 gól! Nem semmi!
Búvár Kund
2023. január 28. 20:07
Ami még fontosabb Schlager, egyik csapattársa így nyilatkozott róla: Szoboszlai góljai rendkívül fontosak, csodálatos találatokat szerzett. És azt se felejtsük el, hogy labda nélkül is keményen dolgozik, kiválóan presszingel és helyezkedik a pályán. Nem hiszem, hogy láttam már valaha olyan támadó középpályást, aki ennyire jól védekezik.
Royce2.0
2023. január 28. 20:00
Sajnálatos, hogy a védelem alapemberéről, Orbán Williről nem emlékeznek meg... Persze, mindig a csatár/gólszerző a sztár, de kellenek a vízhordók is a csapatba! Vagy várjunk csak, egy Orbánt mégsem tehet címlapra a sportlap? :DDD
Royce2.0
2023. január 28. 19:57
A tanárok nem keresnek annyit, de nem is tudnak olyan jól focizni! :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik