Orbán-szóvivő: A kormányfő szerint az EU-tagság Magyarország nemzeti érdeke

2023. január 27. 22:59
„Az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke” – idézte Orbán álláspontját Havasi Bertalan.

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadott nemzetközi küldöttséget, a beszélgetés során számos dologról szó esett a háborútól a magyar EU-tagságon át a Nyugat és a kereszténység helyzetéig.

A találkozóról Rod Dreher amerikai újságíró, a Danube Institute vendége számolt be részletes tudósításban, amit péntek folyamán fel is kapott a sajtó – a Mandiner cikkét itt olvashatják.

A Portfolio, tisztázandó a miniszterelnök álláspontját, megkereste Havasi Bertalant, a kormányfő szóvivőjét, aki az alábbi választ küldte:

„Az uniós tagság ügyében tartalmilag semmilyen újdonság nem hangzott el a tegnapi beszélgetés során. A miniszterelnök már korábban is többször világossá tette: az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke. Erről beszélt például a parlamenti programadó beszédében és tegnap az MCC-konferencia vendégei előtt is.”

 

Gyorsan le kell győzni a gender-ideológiát - mondta Orbán külföldi újságíróknak

Magyarország EU-tagságáról, az ukrajnai háborúról, a Nyugat és a kereszténység állapotáról is beszélt Orbán Viktor egy nemzetközi személyiségekből álló társaságnak a Karmelita kolostorban. A kétórás beszélgetésről Rod Dreher közölt részletes beszámolót, mely szerint Orbán kifejtette: a mostani társadalmi struktúrák össze fognak dőlni, „de reméli, nem fognak armageddont okozni".

 

(Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

de nem barmilyen aron! a fuggetlensegunk feladasa tul nagy ar erte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés