Újabban felröppentek a hírek az F-16-os átadásáról

2023. január 27. 18:05

A döntés valószínűleg már megszületett, most dolgozzák ki a stratégiai részleteit.

2023. január 27. 18:05
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Vagyis amit a publikus térben látunk – mint például az elmúlt hetekben a huzavonát a Leopard 2-es tankokkal – valójában a nyilvánosságnak szól, de a tényleges döntések akkor már rég, hónapokkal azelőtt megszületnek. A tankok átadására az Ukrajnát támogató államok döntése talán valamikor az ősz folyamán érhetett be, vagy eleve, a háború elejétől kezdve volt egy terv az ukrán haderő felépítésére, amelyen konzekvensen végigmentek.

Újabban felröppentek a hírek az F-16-os átadásáról. Lehet, hogy tavasszal vagy a nyárra lesz belőle valami. De a döntés valószínűleg már megszületett, most dolgozzák ki a stratégiai részleteit.”

***

Nyitókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2023. január 28. 16:47
Ukrán szoponc, kis majom!!
Hesperia
2023. január 28. 11:11
Ha ez így van, akkor az több, mint katasztrófa. Európa tervszerű önfelszámolása... a nagy semmiért... Rettenetes.
remi
2023. január 28. 07:49
A dolgok eddigi alakulását elnézve (a kretén solc még "ellenállt" mikor már rég lengyel területen voltak a leok, stb.) valószínű, szinte biztos, hogy a kijelölt, leszerelés előtt/alatt álló F-16-ok is arrafelé tartanak már, csak a kretén solc még most is "ellenáll" (tegnapi hír: Delivery of fighter jets to Kiev is out of the question, German Defense Minister said) de közben már kijelölték a határközeli lengyel reptereket és ott vannak már légitankoláshoz meg egyebekhez a szükséges eszközök, stb., még "retired" pilótákat toboroznak akik majd repülnek a gépekkel. A pöcszongorista valójában már nem is légierőt követel hanem 1000 km fölötti hatótávú ballisztikus rakétákat, egyelőre talán még atomtöltet nélkül, de eljön annak is az ideje.
Pitipalmo
2023. január 28. 07:09
Tudja valaki, hogy ez banderasdzsiszkíj ukrán, vagy orosz? Tip 1 uki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik