Orosz szenátor: Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol a polgárok jóléte fontosabb, mint EU értékei

2023. január 26. 12:00
A politikus szerint Magyarország nem hajlandó feladni az energiabiztonságát.

„Az európaiak csalódottak a közösségi gazdaság fejleményei miatt. A szankciókkal kapcsolatos szakadás, amelyet az jelzett, hogy Magyarország elutasította az Oroszország elleni újabb szankciós csomag támogatását, csak a kezdete azoknak a globális politikai folyamatoknak, amelyek az EU-ban forronganak” – idézte Olga Kovitidi orosz szenátor gondolatait szerdán az Izvesztyija orosz lap.

A lap felidézte, hogy korábban Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az Oroszország elleni tizedik szankciós csomag elfogadása „óriási hiba” lenne, mivel a korábbi korlátozások már patthelyzetbe hozták Európát. Ezzel kapcsolatban megvan a véleménye az orosz politikusnak is. Az európaiak nem akarnak „az USA engedelmes vazallusai” lenni, akik „bosszantóan megfélemlítik az öreg Európát az orosz medvével” – mondta Olga Kovitidi.

Magyarország megítélése

Ennek fényében Magyarország politikailag érettebbnek tűnik, hiszen ez

az egyetlen olyan ország Európában, amely számára a polgárok jóléte fontosabb, mint az uniós értékek

– nyilatkozta a szenátor. „Az, hogy Magyarország nem hajlandó feladni saját energiabiztonságát az Európai Unió politikai érdekei javára, az országon belül támogatást és a független nemzetközi partnerek megérdemelt tiszteletét váltotta ki, akikből már nem sok van” – tette hozzá.

A politikus elárulta, hogy Magyarország hiába próbál eljutni az európai partnerek zárt ajtajához, mert felismerte, hogy az orosz gázszállításoktól való függőség csökkentésére irányuló uniós javaslatok

helyrehozhatatlan károkat okoznak egész Európa energiabiztonságának.

„Nyilvánvaló, hogy az EU-ban történtek arra késztetik az európaiakat, hogy komolyan átgondolják politikai preferenciáikat” – zárta Kovitidi.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezzel csak azt bizonyitod hogy gyuri ba mar akkor is kavarta a szart

( Én lájkoltam ezt a thread lezáró hsz-edet, nem is értem muldika az "elemző szak- diplomás" miért nem reflektálta ... )

Hej ha Mi is hamar megte(he)ttük vóóna , ugye

Nade elemzői diploma ide vagy oda... A diverzifikáló Észak-Déli etc. szállítási interkonnektor vezetékeket megépítette a rezsimünk, továbbá az én Őszinte meglepődésemet pedig az okozná ha (hamar) LNG terminált tudnánk építeni ( és ama tengerpartunktól csővezetékeket a gázfelhasználó erőműveinkhez) .

Ez nyilván úgy működik hogy a 8-9 hónap alatt már terminál építő többi jobb államok bizonyára felelősség-teljesebbek mintsem a mi rezsimünk! Komoly elemző diplomám is van ám!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés