Hoppá: kitiltja az MLSZ a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat és drapériákat a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseiről

2023. január 25. 4:54
A klubcsapatok viszont továbbra is saját hatáskörükben dönthetnek a kérdésben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség eddig nem adott ki hivatalos tájékoztatást arról, hogy az elmúlt időben a válogatott mérkőzésein miért üldözte a biztonsági szolgálat a Nagy-Magyarország szimbólumot ábrázoló drapériákat, zászlókat és molinókat – fogalmaz a Magyar Jelen. Ugyanakkor a lap az MLSZ kommunikációs osztályának megerősítésére hivatkozva azt írja:

a Szövetség úgy döntött, tilos a nemzeti összetartozást szimbolizáló jelkép bevitele a nemzetközi találkozókra”.

A Magyar Jelen szerint az MLSZ és a magyar szurkolók bizonyos csoportjai között jóformán háború alakult ki a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinók miatt. Az MLSZ tavaly márciusig – áll a cikkben – nem talált a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlóban kivetnivalót, viszont a biztonsági szolgálat próbálta megakadályozni, hogy az bejusson az Észak-Írország–Magyarország találkozóra.

Innentől kezdve a Magyar Labdarúgó-szövetség folyamatosan üldözte az említett zászlót, a tavaly júniusi Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-meccs alatt pedig a Valton szekusai is bekeményítettek” – fogalmaz az írás szerzője. 

Válaszolt az MLSZ

Az MLSZ válaszolt a Magyar Jelen kérdésére: a klubok dönthetnek arról, hogy beengedik-e a Nagy-Magyarország-molinóval (vagy zászlóval) érkezőket, „ugyanakkor a nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatott mérkőzéseken, az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal.

A politikai üzenetek megjelenítései az UEFA és a FIFA szabályai szerint tiltottak,

ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t”.

Az MLSZ továbbá kifejtette, „ilyen esetekben kénytelen lenne továbbhárítani a szurkolóra a nem engedélyezett molinó kihelyezése kapcsán kiszabott büntetést. Ezt megelőzendő a szövetség – mindaddig, amíg az UEFA erre vonatkozó fegyelmi gyakorlata nem változik – továbbra sem engedélyezi a molinó bevitelét, és mindenkitől azt kéri, a válogatott mérkőzésein tekintsenek el az ilyen zászlók és molinók megjelenítésétől, ezzel segítve a nemzeti csapatot abban, hogy telt ház előtt játszhassa mérkőzéseit.”

Ruhadarab úgy még nem akasztotta ki a világot, mint Orbán Viktor sálja - mutatjuk a reakciókat!

Érdekes dolog esett meg a kül- és belpolitika porondján: mindenki beindult egy sáltól. Mindenki meglátta a lehetőséget abban, hogy valami szépet s jót írjon a magyar miniszterelnökről. Kis túlzással kijelenthető, hogy ruhadarab így még nem akasztotta ki a világot. (Igen, talán még Justin Trudeau kanadai kormányfő „zoknidiplomáciáján" is túlmutatott az Orbán Viktor sáljára adott reakciócunami.)

A témával kapcsolatban elküldtük kérdéseinket az MLSZ-nek, amint válaszolnak, frissítjük.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A válogatott kapott már sok stadionbezárást - mindenféle címeken. Nem az MLSZ-en múlik. Ha az bUEFA kitalálja, hogy egy stadionbezárási alap, lehetsz, olyan kemény mint a videa, a vége az lesz, hogy egyikünk sem fog tudni kimenni a meccsre, ami kár lenne, mert már megvan a bérletem az EB selejtezőkre. A "vesszen Trianont" még nem tiltották be.

Csak szivárványos zászló lehet! Térdelni még nem kötelező!

Nem érdemes válaszolni neki.

Gyáva döntés.

Azt sem tiltották be, hogy a szivárványszínű zászló megjelenjen széles, fekete csíkokkal áthúzva.

Az MLSZ mintha nem magyar mentalitással rendelkezne......
Kontraproduktiv döntés. Ugyan sejthették, mert nem hozták nyilvánosságra. De mikor akarták közölni?

Az lát bele politikát, aki azt akar belelátni. Én a történelmünket látom benne.

Ez a döntés csak úgy lett volna elfogadható, minden hazai meccsen betiltják a térdelést és a szivárványos zászlót. De nem ezt tették.
Felmerül a kérdés, hogy a válogatott külföldi meccsein lehet viselni ezeket a jelképeket?

Úgy demokratikusan......
Az UEFA és az MLSZ egy gittegylet.

A magyar, történelmi nevén. Baj?
A Benes dekrétum még él, ez nem zavar senkit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés