Mi történne, ha Orbán azt tenné, amit Németország tett most?

2023. január 11. 12:31

Boris Kálnoky
Corvinák
Németország most fogadott el egy törvényt, miszerint a kormánnyal egyet nem értő állampolgárok akár az állásukat is elveszthetik.

„Mindeközben Németország aggodalomra okot adó törvényt fogadott el, amely arra biztatja az embereket, hogy kémkedjenek polgártársaik után, és jelentsék fel őket, ha a német »alkotmányos rendet« bíráló dolgokat mondanak.

Eredetileg a törvény csak egy uniós irányelv végrehajtását szolgálta volna, amely a »visszaélések bejelentőinek« védelmét szolgálja, amennyiben azok az uniós jogszabályok megsértéséről számolnak be. A baloldali német kormány azonban a törvénytervezet utolsó pillanatban végrehajtott módosításaival a németországi politikai hatalomgyakorlás eszközévé tette azt. A tervezetet és a módosításokat itt olvashatja.

Döntő fontosságú, hogy a törvény kimondja, hogy a közalkalmazottak, például rendőrök vagy tanárok bírósági döntés nélkül elbocsáthatók, ha úgy ítélik meg, hogy megsértették Németország alaptörvényét (az alkotmányt). Ez óriási változást jelent a közalkalmazottak jogállásában ahhoz képest, hogy eddig csak akkor lehetett őket elbocsátani, ha bírósági úton bizonyosodott be, hogy megsértették az alkotmányt. Az új szabály szerint ezt már nem kell bizonyítani. Elég lesz azt állítani.”

Fotó: Unsplash

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 284 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy gondolod, hogy most megcáfoltad mindazt, amit a cikkben olvashatunk? Ami nem új találmány, nálunk így működött Rákosi rendszer. Már csak a lefüggönyözött fekete autók hajnali érkezése hiányzik az egészből. Újjáéled a bolsevizmus, és hol? Németországban, ahol kitalálták a nácizmust.

@formaegy
Gyurcsányit Polt Péter ügyészsége jól elszámoltatta, megvádolta 50-500 bűncselekménnyel és terrorizmussal, majd az FMB életfogytiglanra ítélte.
Most Biszku Bélával zacskót ragaszt a Csillagban.

Találni kell, lehet ellene valamit:-)

De nem a bíróság dönt erről!

Most megy a balhé, aktivisták nem akarják engedni a falurombolást a szénbánya kedvéért. Rengeteg rendőrt vezényeltek ki.

Én is gondoltam erre, nyilván eddig is volt szabályozás.

Rod Dreher írta, hogy most a puha totalitarizmus korát éli a nyugat, nem ölnek meg, csak kirúgnak a munkahelyedről......íme, Németország rá az egyik példa. Míg a diktatúráról elhíresült Magyarországon a rendszerrel egyet nem értők külföldi pénzen folytathatják szabadon hazaárulásukat, felforgató munkájukat, büntetlenül. Ez utóbbit sokan nem értik, mármint miért ilyen puhány a kormány a dokumentáltan hazaárulókkal szemben. Amennyiben a Fidesz bukik, ez lesz az egyik oka.

"nick89 2023. január 11. 13:19
211
@Gullwing
@formaegy
Gyurcsányit Polt Péter ügyészsége jól elszámoltatta, megvádolta 50-500 bűncselekménnyel és terrorizmussal, majd az FMB életfogytiglanra ítélte.
Most Biszku Bélával zacskót ragaszt a Csillagban.

Horst_Tappert 2023. január 11. 13:54
9
@nick89
Nos, ez lenne, ha az a diktatúra lenne itthon, amiről ti hazudoztok állandóan.

De ehelyett szabadon van, te pedig minden nap leszopod és szavazol rá.

Érzed, ugye, mekkora görény vagy?"

Nem.
Akkor lenne jogállam, ha a bűnösöket bíróság elé állítanák.
Gyurcsányi a pohos hasznos hülyéje, a legkellemesebb ellenfele, aki soha nem fogja veszélyeztetni a NER-t.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés