Szabályos embervadászat folyik a zsoldosok között Bahmutban

2022. december 8. 21:05
Az orosz Wagner-csoport harcosai üldözik az amerikai Mozart Group egységeit: az ukrán oldalon elképesztő veszteségekről számoltak be.

Eddig nem látott részletek kerültek nyilvánosságra a Bahmut körbevételéért folytatott harcokról. Andrew Milburn amerikai tengerészgyalogos-ezredes, a Mozart Group zsoldosalakulat vezetője egy hosszú interjút adott a Newsweeknek, amelynek részletesen elmesélte, mi zajlik a fronton.

A nagyváros állítása szerint teljesen megsemmisült a harcokban, míg az ukrán egységeknek 70 százalékos veszteségeik vannak a térségben. Elmondta, az orosz hadsereg mióta megtudta, hogy a Mozart Group is a térségbe utazik, szabályosan vadászik rájuk, a legnagyobb ellenségük a Wagner-csoport nevű orosz magánhadsereg. 

Az ezredes szerint Bahmut olyan lett, mint Drezda a második világháborúban, mikor a szövetségesek szinte a földig bombázták. 

Szörnyű, ami ott van, tragikus térség”

– jelezte, majd azzal folytatta, hogy igazak azok a becslések, miszerint az ukránoknak óriási veszteségeik vannak, mivel minimális képzettséggel küldik őket a frontra. 

Milburn jelenleg ukránok felkészítésével foglalkozik, úgy fogalmazott, hogy a jelentkezők négyötöde életében nem lőtt korábban fegyverrel. 

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 252 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Toccáta és fuga sztalin orgonára...

Őrült gyilkolás.

Bartók vonósnégyes.

A Wagnerben van mindenféle kétes alak is, börtönből kihozva. Viszont tény, jól fel vannak szerelkezve. A különféle neten keringő videók alapján saját tüzérségük, meg légidesszantjuk is van.

Pontosan leírtad hogy működik a hivatalos orosz források szerint nem is létező Wagner csoport.
Putyin cár elvtárs oda küldi őket ahova akarja, de az orosz állam képviselője csak a vállát vonogatja ha elkövetnek valami nagy disznóságot, mint arra már volt is példa Afrikában vagy Szíriában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés