Magyarországot Orbán oroszbarát politikája miatt egész Európa megveti és lenézi

2022. december 1. 18:24

Perintfalvi Rita
Facebook
Nem csupán a gyűlöletpolitika, hanem a dühből és hisztériából való politizálás nagymesterei.

„Maruzsa Zoltán, Pintér Sándor és Orbán Viktor a felelős ezeknek a pedagógusoknak a jogtalan, és így karácsony előtt rendkívül embertelen elbocsátásáért. Csupán azért, mert kiálltak a jogaikért, kiálltak az oktatási válság megoldásáért és kiálltak a gyermekeink jövőjéért! Vajon ezt a kegyetlenséget is a keresztény szeretet nevében tették, mint annyi minden mást? Őket vonta felelősségre Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója is a szerdai beszédében. És joggal. Itt most már egy kegyetlen hatalmi játszmáról van szó. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a végletekig önhitt és arrogáns, a saját hatalmától megrészegedett és azt semmilyen áron feladni nem akaró politika nyers bosszúhadjárata kezdődött el. S ők bizony a falig el fognak menni. Főleg most, hogy egyre súlyosbodik a gazdasági válság – bár arra persze van pénz, hogy Novák Katalin autóparkját most cseréljék le vadonatúj Porsche állományra, potom 200 millió forintért (!) – , hogy Magyarországot Orbán oroszbarát politikája miatt egész Európa megveti és lenézi, hogy nem fognak jönni az annyira biztosra vett EU-s pénzek: kell valaki, akin bosszút lehet állni. Kell valaki, akin a dühüket le tudják vezetni. Nem csupán a gyűlöletpolitika, hanem a dühből és hisztériából való politizálás nagymesterei is ők. Szóval el fognak menni a falig.

Erre egyetlen válasz lehetséges: a pedagógusoknak is el kell menniük a falig! Össze kell fogniuk, mégpedig minden eddiginél nagyobb mértékben, mert csak együtt lesznek képesek arra, hogy megvédjék a szakma becsületét, hogy diákjaiknak olyan modern és versenyképes tudást adjanak, amivel majd képesek lesznek újra felépíteni ezt az országot abból a romhalmazból, ami belőle hamarosan marad. Az oktatáson dől el a nemzet jövője. És ez most azon múlik, hogy az ország pedagógusai képesek lesznek-e kiállnak egymás mellett. Még akkor is, ha közülük sokan Fideszesek. Hiszen nekik is bele kell gondolniuk abba, ha most a magyar kormány aljas bosszúkampánya bedarálja a hősiesen – az ő jogaikért is (!) – harcoló kollegáikat, akkor azzal ők is veszítenek! Akkor is, ha látszólag megúszhatják. Ugyanis nem úszhatják meg! Hiszen, ha a társaik kidőlnek a sorból, s a tanári kar feleződik, akkor nekik kell majd a kirúgott tanárok munkáját is elvégezni. Ami a jelenleg is fennálló hatalmas tanárhiány mellett egyszerűen be fogja dönteni az egész oktatási szektort. Game over. Nagyon nem kellene ezt a pontot megvárni! Már csak önérdekből vezérelve sem! Most kellene nekik is kiállni! Mert csak együtt lesznek képesek elmenni a falig! És ha ez sikerül, akkor a hatalom meghátrál. És lesz változás, lesz jövő, s lesz boldog oktatás. Nem ezt szeretnék mindannyian?”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a gyermekeink!" ??? Nincs is gyereked! Nem vagy szülő, úgyhogy a szülők nevében ne beszélj!
Téged utálnak, nem Orbánt.
Rád hányan szavaznának, mert Orbánra több, mint 3 millióan!

"gyűlöletpolitika, hanem a dühből és hisztériából való politizálás nagymesterei is ők."
Úgy látom te álkeresztény asszonyság, hogy ez a politizálás egyértelműen rád jellemző és nem az Orbán kormányra.
Kopj le a pedagógusokról! Kopj le a fideszes és nem fideszes pedagógusokról, aki tanítani akarnak és nem munkamegtagadók, mint Törley és társai.
Bármelyik igazgató kirúgná őket, mert nem dolgoznak. A fizetésüket azért felvették ugye? Amíg tudták.

1941-ben milyen barátok is voltak az amerikaiak?
„Hasznos idióták” – mondta Lenin elvtárs azokra a nyugati kapitalizmusban élőkre, akik segítették a kommunisták hatalmát, terjeszkedését.
A legnagyobb méretű segítség az úgynevezett „Lend-Lease” (Kölcsönzés-bérbeadás) program volt az Egyesült Államok részéről.
Az amerikaiak a Lend-Lease keretében 1943-45 között az alábbiakat szállították a szovjeteknek:

Repülőgép 14,795 darab
Páncélos 7,056 darab
Jeep-ek 51,503 darab
Teherautó 375,883 darab
Motorkerékpár 35,170 darab
Löveg 8,218 darab
Golyószóró 131,633 darab
Vasúti kocsi 11,155 darab
Lokomotív 1,981 darab
Katonai bakancs 15,417,000 pár
és még sok egyéb.
A szovjet katonáknak kiadták, hogy a lakosságnak azt kell mondani, hogy az a felszerelés, amin az olvasható, hogy "MADE IN THE USA", azt jelenti, hogy MADE IN (THE USSR FOR EXPORT TO) THE USA". De ezzel keveseket lehetett becsapni.
Forrás: Norman Davies: No Simple Victory, World War II in Europe (Nem egy egyszerű győzelem, a második világháború Európában), 1939-1945, Viking, 2007, 36.old.

Amatőr-primitív ál-politológus, pedig inkább az eretnek teológiáját kellene reparálnia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés