Oroszországgal szemben a Nyugat magára maradt – Mandiner Stratéga Robert C. Castellel

2022. december 1. 17:00
Az számít igazán, hogy a nem nyugati országok közül hányan szállítanak fegyvert Ukrajnának és hányan csatlakoznak az Oroszország elleni szankciókhoz. Nagyon kevesen. A Mandiner Stratéga legújabb adásában Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

A teljes beszélgetésről itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható az alábbi linkre kattintva:

Az izraeli biztonságpolitikai szakértő szerint a nyugati demokrácia már régóta csak vészhelyzet üzemmódban tud dolgozni, és politikailag Kína a saját képmására formált bennünket, hiszen egyre kevésbé toleráljuk a vélemények szabad áramlását.

Az orosz-ukrán konfliktusban szerinte nem az a mérce, hogy hányan és mire szavaznak az ENSZ-ben, ezek a szavazások meglátása szerint nem jelentenek semmit. Az számít igazán, hogy hányan szállítanak fegyvert Ukrajnának a nem Nyugatból, hányan csatlakoztak az Oroszország elleni szankciókhoz a nem Nyugatból; és nagyon kevesen.

A háborúk szerinte ellentmondásos, már-már cinikus megítélését a következőképp igyekezett érzékeltetni: ha Metternich feltámadna, akkor azt mondaná, hogy „Mi a probléma? Normális háború, normális körülmények között.” Ezek a dolgok megtörténtek Európán kívül - tizenkettő egy tucat. De azok senkit nem érdekeltek, mert nem fehér, nem keresztény, nem demokratikus, nem olyan emberek, mint mi. Hanem barnák, sárgák, kékek, zöldek, a fenét se érdekel, hogy élnek, meghalnak, háború, nem háború. Ez most jobban érdekel bennünket, mert a háborúzó felek hasonlítanak ránk.


 

 

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az világosan látszik, hogy neked magyar érdekek nem léteznek.

És akkor miért is kellene nektek ezt az országot irányítani? Semmi közötök hozzá. A nyugat ugyanúgy gyarmatként akar velünk viselkedni, ahogyan mindig is akart. Ti pedig az ő ügynökeik vagytok, fel sem fogva, hogy a nyugatot nem érdekli, hogy az itt élők élnek- e vagy sem.

Látod, még a fogalmakat sem ismered. A leírt véleményt hazugságnak nevezed. Pedig a Hazugság tényszerűen bizonyítható.

És amikor azt mondom, hogy ostoba vagy, éppen ilyesmivel bizonyítom. Egy ostoba nem képes különbséget tenni fogalmak között. Vagyis bizonyítod, amit én állítok rólad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés