Erős jelzés: Von der Leyen nem utazik Budapestre a magyar helyreállítási terv szerdai elfogadásának bejelentésére

2022. november 29. 18:32
A döntést egyelőre nem indokolták meg.

Eltér az eddigi gyakorlattól az Európai Bizottság elnöke, mivel nem utazik személyesen Budapestre a magyar helyreállítási terv szerdai elfogadásának bejelentésére – idézte a testület szóvivőjét a Szabad Európa. Az utazás elmaradásának okait nem indokolták meg, csupán annyit közöltek, hogy

a bizottság elnöke nem köteles a helyszínen megtenni a bejelentést.

Mindez azért meglepő, mert Von der Leyen eddig minden országban megjelent akkor, ha bejelentette, „pénz áll a házhoz”– tették hozzá.

A portál felidézte, 2021 júliusában már megvolt a budapesti járatra való foglalás is, az utat azonban lemondták azt követően, hogy a magyar parlament elfogadta a Brüsszel szerint a szexuális kisebbségeket súlyosan diszkrimináló törvényt.

Rendkívüli: Íme az Unió 27 „szuperfeltétele" az EU-s pénzekért

Jön a 27 szuperfeltétel, Magyarország kapja a legkeményebb előírásokat az EU-s pénzért - írta meg a Népszava meg nem nevezett brüsszeli forrásokra hivatkozva. Mint írták nincs tagország, amellyel szemben olyan szigorúak lennének a vissza nem térítendő támogatásért, mint Magyarországgal szemben."

5,8 milliárd eurónyi összeg előtt nyílthat meg az út

A magyar helyreállítási terv sorsa ezt követően „összefonódott az időközben megindult jogállami feltételességi eljárással”, és most hosszas tárgyalásokat követően az EU-ban utolsóként kapja meg szerdán az Európai Bizottságtól a „zöld jelzést”.

Ezt követően a következő pénzügyminiszteri tanácsülések egyik ülésén, még december 19-e előtt a tagállamoknak is rá kell majd bólintaniuk a magyar tervre,

amely 5,8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás felhasználása előtt nyithatja meg az utat,

ha Magyarország a számos feltétel közül mindegyiket teljesíti – ismertette a részleteket a Szabad Európa.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

 

Összesen 369 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Washingtonban döntenek Ursula utazásairól..........ismét készül Kijevbe, Zelenszkij kezét szereti simogatni...., de kész a seggét is kinyalni, hogy életben maradjon, egy bábfigura.

Megmondták neki, hogy keresse az e-mailjeit. Azért nem tud jönni.

Sajnos a HVG közönségét alkotó zsidó testvéreim csak megélhetési helynek tekintik ezt az országot.

A kifizetésekben a NATO dönt, ára van annak, hogy Budapest ne akadályozza meg a finnek és a svédek tagságát. Valamit, valamiért. Az említettek, az oroszok atomrakétákkal való körbekerítése többet ér néhány milliárdnál, Budapestet a későbbiekben is szét lehet taposni.

A lengyelekhez ezek szerint elment. Mégsem kapnak pénzt. Ha ide nem jön, de a jogos pénzünket megkapjuk, ez a jobb opció.

A lengyelekhez ezek szerint elment. Mégsem kapnak pénzt. Ha ide nem jön, de a jogos pénzünket megkapjuk, ez a jobb opció.

Ursula szégyelli magát, mert pontosan tudja, hogy ezt a pénzt már ki kellett volna fizetni, de zsarolja őt az EP.
Nem mer OV szemébe nézni.

Gyatra volt a választék. Timmermans és Weber.

Ő csak ajánlást tehet. A végső döntés nem az övé. Az viszont igaz, hogy az ajánlást be szokták tartani. Ebben a felfordult világban már semmi nem biztos.

Na akkor képzeld el a felhozatalt... ahol von der Leyen volt a kisebbik rossz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés