Ursula von der Leyen továbbra sem válaszol Szita Károly levelére

2022. november 25. 18:17
Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke továbbra is várja az Európai Bizottság elnökének válaszát. Az Ursula von der Leyennek írt levelét támogató polgármesterek aláírását a jövő héten átadja a Bizottság magyarországi képviselet-vezetőjének.

A szövetség elnöke, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken, a somogyi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján felidézte: október elején fordult Ursula von der Leyenhez, kérve az orosz-ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós politika megváltoztatását, és azt, hogy tegyék elérhetővé Magyarországnak a felzárkózási és helyreállítási alap forrásait.

Kérni fogja az Európai Bizottság magyarországi képviselet-vezetőjét, sürgesse meg Ursula von der Leyen válaszát, és a jelenlegi problémákra megoldást jelentő intézkedéseket - tette hozzá. Szita Károly azt hangoztatta:

a korlátozások napról napra gyengítik Európát, azonnali intézkedésekre van szükség.

Kiemelte, levele az elmúlt három évtizedet tekintve példás összefogást eredményezett, ahhoz a magyarországi települések mintegy 80 százaléka, több mint 2500 önkormányzat csatlakozott. A levél mellett kiálló polgármesterek, önkormányzatok hétmillió embert képviselnek, ennyien kérnek segítséget a szankciók okozta magas árak csökkentésében - fogalmazott.

Rámutatott arra, az aláírások jelentős része nem csak egy egyszerű polgármesteri jegyzés, mert mögötte testületi akarat van, ahogy Kaposváron is közgyűlés döntött a bizottsági elnöknek írt levél támogatásáról. Szita Károly jelezte, várja a legnagyobb önkormányzat, a fővárosi önkormányzat támogatását is, mert úgy véli, annak helye van ebben az összefogásban.

Ez az ügy nem a polgármesterekről, hanem a polgárokról szól, a gáz, a villany áráról, sok milliárd forint fejlesztési forrásról

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

(MTI)

Nyitókép: Valeria Mongelli / AFP

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ursula von der Pfizer csak sms-ben válaszol. Szita meg nem sms-t írt neki. Ez lehet a gond.

A baj az, hogy nem Soros Györgyként írta alá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés