Nógrádi György: Vajon mely szomszédait akarja majd Ukrajna katonailag zsarolni?

2022. november 20. 13:47
Abból indulnak ki, hogy a nyugati fegyverekkel majd a szomszédaikat zsarolni tudják – fogalmazott a szakértő.

Egy újabb világháború szélén áll az emberiség. Szakértők azt mondják, hogy egy újabb hidegháború elé nézünk. Ha e kettőből kell választani, akkor minden problémája ellenére is az utóbbit, a hidegháborút kell választani – nyilatkozta a Vasárnap.hu-nak Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Nemrégiben sor került a CIA főigazgatójának és az orosz hírszerzés, az SZVR főigazgatójának törökországi találkozójára, ahol elvileg nem tárgyaltak Ukrajnáról. Akkor miről beszélhettek? – szögezték a kérdést Nógrádinak.

A szakértő elmondta:

Hivatalosan az orosz-ukrán háború valóban nem került napirendre, ami több, mint érdekes.

 A valóságban azonban az kellett, hogy legyen az egyik téma, hiszen rengeteg mindenről kellett tárgyalniuk: többek között az ukrán gabonaszállítmányokról. Az ukránok ugyanis azt közölték, hogy az oroszok éhínséget idéznek elő a világban”.

Hozzátette: „Igen, de ehhez az is hozzátartozik, hogy az ukránok a gabona döntő részét a fejlett világnak adták el, mert ott lehetett azonnal pénzhez jutni. Mindez azt mutatja, hogy nagyon sokféleképpen magyarázza a két oldal az eseményeket. Mind az oroszok, mind pedig az ukránok elképesztő mértékben hazudnak.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy az ukrán propaganda rendkívüli mértékben képes hatni Nyugat-Európára”.

Ezután leszögezte: Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetője a napokban azt mondta, hogy ha véget ér a háború – feltéve, ha győznek, teszem hozzá –, akkor Ukrajna lesz a térség meghatározó katonai hatalma és ettől kezdve érvényesíteni fogja érdekeit. Abból indulnak ki, hogy azokkal a nyugati fegyverekkel, amiket ingyen kaptak, és a nyugati kölcsönökkel, amiket soha nem fognak visszafizetni, azzal majd a szomszédaikat zsarolni tudják – mindez több, mint furcsa. Ettől kezdve, mint egyetemi tanár mondom – mert a politikusok ilyet nem mondhatnak ki –

vajon melyek lesznek azok a szomszédai, amelyeket Ukrajna katonailag akar majd zsarolni?”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kb. Annyi az eszed, mint a Kun Bélának és ugyanazt a hülyeséget mondod.

Hogy kit? Természetesen Belorussziát.

Európa sem tudja felvenni a versenyt az USA gazdasági erejével, mert sikerült leválasztani az olcsó orosz energiáról, nyersanyagról. Ez volt az USA célja, ehhez kellett nekik Ukrajna. Ehhez asszisztálnak az EU vezetői.

De ha már Európa népességi túlerejét említed, akkor normális körülmények között mi félnivalója lett volna az 500 milliós Európának a 140 milliós Oroszországtól? Kölcsönös érdekek közelítették őket egymáshoz, ezt gátolta meg az USA azzal, hogy a majdani puccsot követően oroszellenes provokációkra bátorította az ukrán vezetést. Tudták, hogy van egy szint ami felett az oroszok kénytelenek lesznek lépni.

Neked nem érdemes válaszolni, mert amíg kisasszonyos sértődéssel viszonyulsz ahhoz, ha téged minősítenek, addig te, mert hülye vagy a vitához, nincs egy értelmes érved sem, pusztán a másik fél leszólásával, minősítésével tudsz reagálni.

Ez látszik ebből a kommentedből is. Ennyit rólad.

Kedves Anna!

Tommaso az én frusztrált hitsorsosom, egy sikertelen életpálya szülte pszichés zavarok manifesztálódása, egy kimondottan pszichiátriai eset. Sajnálom őt. Ne foglalkozzatok vele, ne reagáljatok rá, nincs értelme.

Nézd, egyetlen állítás sincs az írásodban.
Amit csinálsz, az színtiszta agitáció, tények nélkül (mi lesz ha...). Ezért pontos az, hogy Kon Béla tevékenységét folytatod. Csak ő a világforradalomról, meg a szovjet (akkori bolsi, orosz)seregekről vizionált, te meg hasonló marhaságokról.
Na erről ennyit, nem is tudom, hogy miért válaszoltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés