Annyira szar a magyar oktatás, hogy Gyurcsány szerint Jókai írta a Zengő ABC-t

2022. október 5. 12:02

Ódor János László
Kontra
Majd a finn oktatás és az ellenzéki kormány mindent megold!

„A művészetekre annyira fogékony volt miniszterelnök egyszerre vagdalkozik és érzékenyül el: tegnap még Orbánt piszkos rongyemberezte, ma megint könnyezik, és megkönnyezteti az olvasót is. Kár, hogy a valóban szép fogalmazásba csúszott egy kellemetlen hiba is... Majd a finn oktatás és az ellenzéki kormány mindent megold!

Mindenkinek van legalább egy ismerőse a Facebookon, aki reggel még politikusokat akar akasztani meg parlamentet robbantani; estére pedig már virágokról és balett-táncosokról tesz ki fotókat, jelezve, hogy ő mégiscsak mennyire finom ember.

Nos, Gyurcsány Ferenc is hasonló érzelmi hullámvasútra került a napokban: tegnap még Orbán Viktort törpézte meg rongyemberezte – feltehetőleg idővel klasszikussá váló –, meglehetősen terjengős, online képes-szöveges költeményében.

...ma reggel viszont újra a szeretetnyelveket kapta elő – nem először –, hogy hasonlóan terpeszkedő stílusban írjon valami könnyfakasztót, ami a volt miniszterelnök sérülékenységét, érző lelkét hivatott alátámasztani. Gondoljuk mi.

KATUS, MARCI, NEMZET, TRIANON... ÉS JÓKAI ZENGŐ ABC-JE

A művészetekre annyira fogékony politikus ugyanis ismét allegorikus képet festett: nagyvonalúan átlépve tegnapi erőszakos, vagdalkozó teljesítményén, most édesanyja fájdalmas elvesztését állította párhuzamba Trianonnal – és a karakterekkel most se volt képes spórolni.

A fogalmazás ismét hatásosra sikerült, követői talán komolyan meg is hatódtak a »valahol megint felsír egy gyerek«-szerű lezáráson:

Ma fáradtan ébredtünk. Borongós a reggel. A Kifli futárja csenget, hozza a reggelit. Friss a pogácsa.  Jókai Zengő ABC-je még csak akadozva megy. Marci szorong. Szorítja ujjaimat.

De sajnos Fletó minden igyekezete és művészfélevénája ellenére mégis csúszott egy bosszantó hiba a kompozícióba, ez pedig az, hogy a Zengő ABC-t valójában Móra Ferenc írta.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem volt műveltsége, ami megkopjon.
Egy nagy tahó surmó, egy böszme -ahogy saját magát jellemezte. És még annál is rosszabb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés